Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha gyorsan meg akarok tanulni...

Ha gyorsan meg akarok tanulni utcán verekedni, milyen küzdősport ágat javasoltok leginkább?

Figyelt kérdés

Hogyan tanulhatnék meg aránylag rövid időn belül hatékonyan megvédeni magam utcai harcoknál ( kés, segédeszközök kilőve )?

Köszönöm előre is a válaszokat!

29/F

2015. márc. 2. 21:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
kickbox,ketrecharc,stb.
2015. márc. 2. 21:05
 2/15 anonim ***** válasza:
22%
nem akarlak elkeseríteni, de ha nincs küzdősport multad, 29 évesen már olyan berögzült reflexeid vannak, hogy neked inkább elkerülnöd kellene az utcai konfliktust, nem készülni rá.
2015. márc. 2. 21:28
 3/15 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam mindenre igaz a mondás: Soha nem késő elkezdeni... ezek szerint a bunyóra mégsem? :(
2015. márc. 2. 21:37
 4/15 anonim ***** válasza:

Alap, hogy az utcán nincs szabály. Így tehát ha sportot tanítanak neked, ahol van szabály (pl.: ne rúgj tökre), az utcán viszont nincs szabály tehát ha te mégis betartod, akkor hátráltatva vagy. Magyarul minden "sport" kilőve.

Maradnak a harcművészetek. Még ezek között is van olyan amivel egy cirkuszi mutatványos többre megy, mert látványosabb mint amennyire hatékony, szóvel ezekkel is csínján. Én tudnék ajánlani: wing chunt, krav magát, aikidot, jeet koun do-t. De szóba jön a legtöbb katonai harci tréning is. Az hogy ezek közül melyiket választod az csak az ízléseden, meg persze a fizikumodon múlik.

2015. márc. 2. 21:40
 5/15 A kérdező kommentje:
178cm vagyok 80 kilóval, 36-os karral. Szóval átlagos testalkatú, kicsit sportos. Melyik lenne az a harcművészet, melyet hasznosítva mondjuk egy 100 kilós színizom embert simán le tudnék tekerni pár másodperc alatt? Tehát gyorsaság / erő szempontból melyik lenne legoptimálisabb egy ilyen paraméterű embernek, mint nekem?
2015. márc. 2. 21:52
 6/15 anonim ***** válasza:
30%

Én kapásból mondanám a wing chunt, amit eleve arra fejlesztettek, hogy nálad jelentősen jobb fizikumú ellenféllel harcolj. De nyilván mint wing chun-os elfogult vagyok a témában.

Leginkább azt tudom javasolni, hogy nézz utána több harcművészeti edzésnek a neten olvas mindnek utána és menj el próbaedzésekre. ez már valószinüleg segít neked választani

#4 voltam

2015. márc. 2. 22:05
 7/15 anonim ***** válasza:

A 100 kilos szinizom embert max pisztolly tudod leallitani par masodperc alatt. Ezt felejtsd el,ilyen nincs.

Box/thaivoxra menj ott megtanulsz utni es blokkolni.

Az önvedelmi marhasagoknak nincs ertelme tapasztalat nelkul.

2015. márc. 2. 23:59
 8/15 A kérdező kommentje:
Akkor aki azt mondja 100-120 kilós embereket csapkodott le 65 kilósan, az full kamu? :)
2015. márc. 3. 00:32
 9/15 anonim ***** válasza:

neked mi a bajod a 100 kilós emberekkel?

és mi ez a gyorsan akarod megtanulni dolog,hova sietsz,eddig nem volt sürgős?

böribe kell vonulnod vagy mi?

amúgy ha nagyon sietős,akkor heti 5 ökölvívó edzés.

minél előbb megszokod és megismered a napi szintű full contact sparringot,úgy növekednek az esélyeid.

az életkor mindegy.

legfeljebb azt végig gondolhatod hogy mire 40 leszel már 11 éve fogsz bokszolni.

ha meg tolod a heti 5 edzést,akkor ennyi idő elég kell legyen,hogy méltó ellenfele legyél bármelyik 100 kilósodnak.

2015. márc. 3. 01:12
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Hát nem jó társaságba keveredtem... és ki tudja jövőben mi várható, ezért kérdeztem ezt. :)

Szerintem egyelőre megpróbálom a boxot, köszi!

2015. márc. 3. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!