Ha gyorsan meg akarok tanulni utcán verekedni, milyen küzdősport ágat javasoltok leginkább?
Hogyan tanulhatnék meg aránylag rövid időn belül hatékonyan megvédeni magam utcai harcoknál ( kés, segédeszközök kilőve )?
Köszönöm előre is a válaszokat!
29/F
Alap, hogy az utcán nincs szabály. Így tehát ha sportot tanítanak neked, ahol van szabály (pl.: ne rúgj tökre), az utcán viszont nincs szabály tehát ha te mégis betartod, akkor hátráltatva vagy. Magyarul minden "sport" kilőve.
Maradnak a harcművészetek. Még ezek között is van olyan amivel egy cirkuszi mutatványos többre megy, mert látványosabb mint amennyire hatékony, szóvel ezekkel is csínján. Én tudnék ajánlani: wing chunt, krav magát, aikidot, jeet koun do-t. De szóba jön a legtöbb katonai harci tréning is. Az hogy ezek közül melyiket választod az csak az ízléseden, meg persze a fizikumodon múlik.
Én kapásból mondanám a wing chunt, amit eleve arra fejlesztettek, hogy nálad jelentősen jobb fizikumú ellenféllel harcolj. De nyilván mint wing chun-os elfogult vagyok a témában.
Leginkább azt tudom javasolni, hogy nézz utána több harcművészeti edzésnek a neten olvas mindnek utána és menj el próbaedzésekre. ez már valószinüleg segít neked választani
#4 voltam
A 100 kilos szinizom embert max pisztolly tudod leallitani par masodperc alatt. Ezt felejtsd el,ilyen nincs.
Box/thaivoxra menj ott megtanulsz utni es blokkolni.
Az önvedelmi marhasagoknak nincs ertelme tapasztalat nelkul.
neked mi a bajod a 100 kilós emberekkel?
és mi ez a gyorsan akarod megtanulni dolog,hova sietsz,eddig nem volt sürgős?
böribe kell vonulnod vagy mi?
amúgy ha nagyon sietős,akkor heti 5 ökölvívó edzés.
minél előbb megszokod és megismered a napi szintű full contact sparringot,úgy növekednek az esélyeid.
az életkor mindegy.
legfeljebb azt végig gondolhatod hogy mire 40 leszel már 11 éve fogsz bokszolni.
ha meg tolod a heti 5 edzést,akkor ennyi idő elég kell legyen,hogy méltó ellenfele legyél bármelyik 100 kilósodnak.
Köszi a választ! Hát nem jó társaságba keveredtem... és ki tudja jövőben mi várható, ezért kérdeztem ezt. :)
Szerintem egyelőre megpróbálom a boxot, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!