Nyilalgat a térdem futás után. Vajon jó a cipő amit vettem?
Nike revolution 2 cipőt vettem. Futás közben nem fáj a térdem, utána sem közvetlen. Nyugalmi állapotban, ülés közben szokott nyilalgatni. Csak kb. Két hete futok, napi max. 20 percet, heti 5x. Sétával kombinálva.
Sajnos csak kemény talajon tudok futni.
Vagy a technikád nagyon rossz (de az ilyen rövid futások után nem szabadna, hogy kiderüljön kivéve ha kivételesen tényleg nagyon-nagyon rossz technikával futsz) vagy a cipő a rossz. Utóbbira tippelnék, ez a cipő nem is annyira jó futásra, túl általános. Gondolom nem szaküzletben vásároltál, ami kezdőknél nem szerncsés, ha nem tudod mire kell figyelni.
Közre játszhat a túlsúly is ha van, nem említetted, túlterhelt ízületek hamar jeleznek, hogy nem jó amit cisnál az ember...
Ha kitartasz a cipő mellett akkor valami izületerősítőt javasolnék, hogy szedj.
Ha nem akkor tréning cipőnek még kiválól lehet vagy sétákra és az új cipőhöz itt egy kis segítség:
De sztem első pár futócipő vásárlásánál mindenképpen szakbolt ha van rá lehetőséged.
Szoktál bemelegíteni futás előtt? Futás után nyújtasz rendesen? hol érzed a fájdalmat, ha kívül, akkor a te esetedben szerintem az iliotibialis ínszalaggal van a gond , de az okára csak találgatni tudok: vagy gyengék az izmaid, vagy lefelé vezető úton futsz sokat, vagy szupinál a lábad stb.
Ha a cipővel lenne a gond, akkor főleg a sarkad fájna és a m. tibialis anterior (nem tudom magyarul).
gyenge a térded,izomzatod,ízületi erőd ahhoz,hogy a teljes testsúlyod 3x osát-ha jól emlékszem ennyit kap-ráterheld 1 térdre egy futás közben végzett ugrással.
guggolni és vádlizni kezdj el rendszeresen,
addig szobabringázz,diétázz,aztán ha már felkészült a tested megerősödött az izomzat és az ízület,akkor elkezdhetsz futni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!