Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nyilalgat a térdem futás...

Nyilalgat a térdem futás után. Vajon jó a cipő amit vettem?

Figyelt kérdés

Nike revolution 2 cipőt vettem. Futás közben nem fáj a térdem, utána sem közvetlen. Nyugalmi állapotban, ülés közben szokott nyilalgatni. Csak kb. Két hete futok, napi max. 20 percet, heti 5x. Sétával kombinálva.

Sajnos csak kemény talajon tudok futni.

2015. jan. 23. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a cipőtől van, de az se biztos, hogy a futástól. Én több mint 10 éve futok heti 60-70 km-t (többnyire terepen, de betonon is futottam régen), de soha nem volt ilyen. Kétszer volt komolyabb talpproblémám, de abban se tudott segíteni senki, semmilyen szakember. Nagyon nehéz az ilyen dolgoknak a végére járni, és ebben leginkább csak magadra számíthatsz. Pl csinálhatsz egy tesztet, hogy mi van, ha egy hétig nem futsz, mi van, ha máshogy (lassabban, nem betonon) futsz stb. és akkor majd tisztábban látsz. És érdemes nézni a netet, különösen az angol nyelvű oldalakat, hátha így közelebb jutsz a megoldáshoz.
2015. jan. 23. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vagy a technikád nagyon rossz (de az ilyen rövid futások után nem szabadna, hogy kiderüljön kivéve ha kivételesen tényleg nagyon-nagyon rossz technikával futsz) vagy a cipő a rossz. Utóbbira tippelnék, ez a cipő nem is annyira jó futásra, túl általános. Gondolom nem szaküzletben vásároltál, ami kezdőknél nem szerncsés, ha nem tudod mire kell figyelni.

Közre játszhat a túlsúly is ha van, nem említetted, túlterhelt ízületek hamar jeleznek, hogy nem jó amit cisnál az ember...

Ha kitartasz a cipő mellett akkor valami izületerősítőt javasolnék, hogy szedj.

Ha nem akkor tréning cipőnek még kiválól lehet vagy sétákra és az új cipőhöz itt egy kis segítség:

[link]

De sztem első pár futócipő vásárlásánál mindenképpen szakbolt ha van rá lehetőséged.

2015. jan. 23. 15:23
 3/5 A kérdező kommentje:
160 centihez 74 kiló vagyok. És 25 éves nő. Sajnos eléggé ropogósak a térdeim, ha leguggolok.
2015. jan. 23. 15:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szoktál bemelegíteni futás előtt? Futás után nyújtasz rendesen? hol érzed a fájdalmat, ha kívül, akkor a te esetedben szerintem az iliotibialis ínszalaggal van a gond , de az okára csak találgatni tudok: vagy gyengék az izmaid, vagy lefelé vezető úton futsz sokat, vagy szupinál a lábad stb.

Ha a cipővel lenne a gond, akkor főleg a sarkad fájna és a m. tibialis anterior (nem tudom magyarul).

2015. jan. 23. 19:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

gyenge a térded,izomzatod,ízületi erőd ahhoz,hogy a teljes testsúlyod 3x osát-ha jól emlékszem ennyit kap-ráterheld 1 térdre egy futás közben végzett ugrással.

guggolni és vádlizni kezdj el rendszeresen,

addig szobabringázz,diétázz,aztán ha már felkészült a tested megerősödött az izomzat és az ízület,akkor elkezdhetsz futni is.

2015. jan. 24. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!