Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem provokatív az, hogy ma...

Nem provokatív az, hogy ma már a számítógépes játékokkal játszó embereket is sportolónak titulálják?

Figyelt kérdés

Amikor még volt ilyen facbook akármim, láttam, hogy az ismerőseim kedvelik bizonyos sportolóként feltüntetett gyerekeket. Utánuk néztem és kiderült, hogy wowoznak, codoznak és hasonló játékokkal játszanak versenyszerűen. Még a hivatalos oldalukon is sportolónak vannak feltüntetve. Szerintem ez nagyon provokatív. Tudtommal a sport egy olyan tevékenység, ahol az ember mozog, fizikailag le van terhelve, mint pl. az atlétika. Manapság pedig már olyan embereket is sportolónak neveznek, akik egy fekvőtámaszt sem képesek lenyomni csak a billentyűzetet püfölik.

Nektek mi a véleményetek erről az új divathullámról, jelenségről?

2015. jan. 4. 13:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Az, hogy a te fogalomkörödben a sport feltétlenül megterhelő fizikai mozgást jelent, csak annak a bizonyítéka, hogy nem ismered egy szó jelentését, amit használsz.

"

Látom sikerült ki wikipédiáznod, hogy mi a sport. Az emberek zöme még mindig az atlétikára, kerékpározásra, lövészetre, labdajátékokra gondol, amikor meghallja a sport szót (most azokra az emberekre gondolok leginkább, akik még ezelőtt a digitális fogyasztói társadalom előtt születtek és élték a mindennapjaikat). Hamarosan megéljük azt, hogy a fécbúkozás is sportnak minősül, ha a wikipédiás definíciót vesszük alapul. Tényleg a keresztrejtvényfejtés is sport? Mert én három másodpercenként találok ki egy szót és ezzel világviszonylatban lassúnak számítok.

2015. jan. 4. 14:54
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem sport,legyel boldog.
2015. jan. 4. 14:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, nagyon rossz lehet, hogy téged ilyen dolgok provokálnak. Én nagy ívben leszarom, felőlem a szarást is nevezhetik sportnak, nem idegesít egy cseppet sem. Dartsban például hol van fizikailag leterhelve az ember? Vagy billiárdban? Olyan vagy, mint az öregek, akik nem tudják felfogni, hogy fejlődik a világ.
2015. jan. 4. 15:50
 14/17 anonim válasza:
Kérdező a sport egy eléggé tág fogalom. Az énekverseny, matekverseny, atlétika, úszás ezek mind-mind sportok nem csak a fizikai aktivitás számít sportnak hanem a mentális aktivitás is az.
2015. jan. 4. 16:14
 15/17 anonim ***** válasza:
50-es apmel lettél magyar bajnok?? nekem sokkal több és mégis egy utolsó senki voltam starcraftban :DD
2015. jan. 4. 17:49
 16/17 anonim ***** válasza:
ez még az eredeti starcraft volt és 2002ben, induló is kevés volt mai viszonylatokhoz mérten, nem volt nagy kihívás :D de van róla oklevelem :D
2015. jan. 4. 20:53
 17/17 anonim ***** válasza:
gratulálok!! 2002ben én még hülye lettem volna hozzá, akkor még meg se volt a játék
2015. jan. 4. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!