Mennyibe kerül egy horgászengedély kiváltása?
Nekem elég lenne olyan fél évre is, az kb mennyibe kerül?
kell hozzá valami vizsga is?
A minap láttam pecásokat, és azért azt mondják egész jól jönnek a halak, ilyenkor télen is.
Csak hobbipecás vagyok igazából, max nyáron pecázok, de most nagyon kedvet kaptam hozzá, mert ugyehát munkanélküli lettem, és temérdek sok időm van.
A kérdező soraiból én arra következtetek, hogy ezidáig nem volt semmiféle engedélye! Ebben az esetben ez egy kicsit macerásabb, és főleg költségesebb...:( Először is Magyarországon ahhoz, hogy bármely tóra engedélyt kapj tagja kell, hogy legyél valamelyik horgász egyesülethez. Már ide sem egyszerű bejutni én vidéken pár éve jeletkeztem volna 219-ik voltam. Évente 15 embert vettek fel! Majd talán nyugdíjas koromra meglesz. El kell végezni egy tanfolyamot, majd csengetni a zsetont rendesen. Első belépéskor haltelepítési díj, belépési díj, éves engedély szint verte a 100 000 Ft-ot!!!!
NEM VICC! Ez a magyar valóság!!!
az iGGEN!!!!!!!!!!!!
nem volt még engedélyem, de ha ennyi akk mostanába nem is leszz
am kalocsai vagyok, és a várost 2 szeli egy csatorna szerűség (vajas) és arra keengedély mint kérdeztem, én csak oda járnék...
Azért ne ferdítsünk már kérem :D
Hogy egy-egy speciális belterjes halastónak a zártkörű egyesületébe nehéz bejutni, ne tüntessük már fel átlagos magyar helyzetnek. A Teendőd hogy megkeresed a meghorgászni kívánt vízterület kezelőjét tulajdonosát. Ebben tudnak segíteni azok, akikkel elbeszélgettél. Horgászvizsgát kell majd tenni, ez igaz, de elég, ha megszerzed azt a kis füzetecskét amiben részletesen le van írva minden olyasmi, amit illik tudni a kezdős pecásoknak. (maguk a vizsgák, különben jobbára előre meghatározott időpontban vannak). És onnantól már "csak" meg kell fizetni az évre érvényes tagsági díjat, és a járulékos költségeket, aztán irány a vízpart. Általános összeg nincs, mert vízterületenként eltérőek pl a területi jegyek árai (méghozzá meglehetősen nagy különbségek lehetnek az árakban), és az első belépéskor fizetendő összegek. Nálunk pl. halasítási hozzájárulást. kell fizetni az "újoncoknak", de ez sem általános.
Javaslom keresgélj a NETen a horgász tartalmú oldalakat, elsőnek talán ezt javaslom :
Hogy legyen mihez viszonyítani, nálunk az idei tagsági díj, meg az összes fizetendő költség az évre 24000 Ft volt a területi engedéllyel együtt (Ráckevei Soroksári Duna).
Ahham! nah ez így már mindjárt más.Köszz utolsó.
Ez nem vészes, ennyit ki lehetne fizetni, ráérni meg ráérek sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!