Hogy vannak az alabbiak a biliardban?
1. Ha az osszes sajat golyonkat beutottuk es mar csak a fekete van azt hova kell?
2. Ha eloszor az ellenfelem golyojahoz ert a feher es ugy ment be a sajatom akkor ki es mennyi utessel jon?
3. Ha beloktem a feheret a lyukba de az enyem is bement akkor ki es mennyi utessel jon?
4. Ha kimegy a feher az asztalrol ki jon?
Legfokeppen a "szabad" utesek zavarnak be egy kicsit.
Látom, kocsmai biliárdjátékról beszélsz, erre csak kábé választ lehet adni, mert kocsmánként-falunként variálják.
1. a legtöbb helyen szembe lyukra játsszák a feketét, de hallottam már olyat, hogy a rövid oldalon mellette lévőbe.
2. legtöbb helyen kétszer jön a másik
3. ugyanaz
2 és 3-ra még plusz, hogy általában, amíg nem raktál el saját golyót, nem lehetsz kétszer, illetve amikor már csak egy golyód van asztalon a feketén kívül (máshol meg ha csak a fekete van hátra), akkor senki nincs már kétszer.
4. ugyanezek érvényesek, ellenfél kétszer.
De mondom, ezeknek köze nincs a hivatalos 8 golyós pool szabályokhoz, ezért lokálisan eltérhetnek.
Ja és ahol ugyan kocsmait játszanak, de kulturáltan, ott, ha kétszer jössz, nem üthetsz mindkét ütésben ugyanarra a golyóra, szóval a "terelgetés" nem engedélyezett.
A hivatalos 8-as pool szabályai sokkal egzaktabbak és szerintem szórakoztatóbb játék is, mert nincsen annyi esély a "malacból" elrakott golyókkal való játékra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!