Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Muay Thai Box VS. Aikido? Ki...

Muay Thai Box VS. Aikido? Ki győzne? Indokot is kérek!

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy thaiföldi muay thai harcos, és egy japán aikido mester (mindkettő egy súlycsoportban) összecsapna. Nem MMA harcosok! Mind a kettő csak a saját harcmodorát tudja.
2010. febr. 2. 19:03
1 2 3
 1/23 anonim válasza:

Aki jobban ráerőlteti a másikra a saját harcmodorát. Szerintem. :) De látatlanban Muay Thai Boxos. Szerintem.

http://www.youtube.com/watch?v=uiWNb8YrfKE

Ajánlom figyelmedbe. :) Mondjuk nem szorosan kapcsolódik ide, de jó. :D

2010. febr. 2. 19:40
 2/23 anonim ***** válasza:
hú ez melyik filmben is volt? abban az Eminemesben?
2010. febr. 2. 19:50
 3/23 anonim ***** válasza:
nem, a Sose hátrálj meg c. filmben volt ez a jelenet..
2010. febr. 2. 20:20
 4/23 A kérdező kommentje:
Gyerekek a kérdésre válaszoljatok, legyetek szívesek! :D Amúgy ez egy poén videó.
2010. febr. 2. 20:23
 5/23 anonim válasza:
Muhai thai-tony jaa aikido steven seagal nezz meg videot youtubon Tony jaa a legkomolyabb!!
2010. febr. 2. 20:26
 6/23 anonim ***** válasza:

a muja taji az kőkemény verekedés, míg az aikido harcművészet, ergo főleg a szellemet edzi. De ha nem akkor meg arra alapoz, hogy majd elkapod a balegyenest és kicsavarod a kezét ami elég mesébe illő:D

remélem érthető:)

2010. febr. 3. 14:22
 7/23 anonim ***** válasza:

Az én értelmezésemben a küzdősportban kiáll két versenyző a ringbe és meghatározott ideig rúgja, üti püföli egymást. A meccs végére tele lesz lila foltokkal vérző horzsolásokkal, akár győz akár veszít. Ép ésszel nem látom értelmét, hogy miért jó ez.

Biztosan kemény meg macsó, de hol a hatékonyság ?

Ami hatékony az nem eladható a showműsorban. Ha 10 másodpercig tartana egy küzdelem senki sem venne jegyet a box meccsre.

A harcművészetek arról szóltak, hogy minél hatékonyabban, gyorsabban tegye ártalmatlanná a harcos az ellenfelet. Persze ezt sosem fogod látni a filmeken mert nem látványos. Gyors pontos és pusztító. A bemutatókon is a látványos elemeket és a show számára kitalált koreográfiát mutatják.

A távolkeleti harcművészeteket a távolkeleti emberek kultúrájához és filozófiájához alkották. A filozófiát és a mozgáskultúrát egy egységként kell vizsgálni. Az európaiak nagy része a filmekben látott műverekedések alapján rendelkezik mélyreható ismeretekkel és ez alapján formálja meg a véleményét és teszi fel az ilyen kérdéseket. Nem Segal filmekből kell az aikidot megérteni.

A kérdés alapvetően hibás. A harcban nincs súlycsoport csak a sportban. A harcban nincs szabálykönyv és védőfelszerelés. Csak egy szabály van. A győztes él a vesztes harcképtelenné válik vagy meghal. Az aikido nem sport. A technikáit az ellenfél gyors harcképtelenné tételére találták ki.

Ha egy laikus megnéz egy aikido videot vagy lemegy pár edzésre nem sokat ért meg a dolog lényegéből. Vannak olyan "technikák" amelyeknek nem sok harci értéke van, viszont az egyensúly a mozgás és a dinamika gyakorlására kiválóak és látványosak. Az igazán hatékony technikák nem látványosak.

Most jönnek azok a kommentezők, akik 2 hónap fél év gyakorlás után megállapították, hogy az aikido szar.

Bármely harcművészetet csak hosszú évek alatt lehet elsajátítani és az igazi titkait csak évtizedes gyakorlással fedi fel.

2010. febr. 3. 16:31
 8/23 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Egy aikidos soha nem fog megverni egy muay thai-ost, egy kempost vagy bjj-versenyzőt.

Nézz utána, a k1, ufc harcosoknak milyen múltja van, és milyen stílusban verekszenek.

Ezzel nem az aikidot akarom lejáratni, de tény, hogy egy harcművészeti ág nem veheti fel a kesztűt a ringben egy küzdősporttal. De ha ennyit írtál az aikidoról, tudhatnád mik az erősségei.

2010. febr. 4. 14:36
 9/23 anonim válasza:
Sztem Thaibox. Egy komoly küzdősportolónak nem oylan könnyű ám a kezeit csavargatni, hogy hatásos legyen ellene az aikido. De persze lehet, én gondolom rosszul...
2010. febr. 5. 00:11
 10/23 A kérdező kommentje:

Azért ez egy kicsit meggondolatlan kijelentés volt, hogy egy aikidós sohasem fog megverni egy muay thai-ost. 1. Láttam már olyan mma meccset ahol, az aikidós megagyalta a thai boxolót. 2. A muay thai az küzdősport, az aikido nemcsak harcművészet, hanem önvédelem is. 3. Az aikido igen is hatásos önvédelem mert, a thai boxot még a thaiföldi hadseregben sem oktatják, míg aikidót ha hiszitek hanem a kommandósoknak is oktatnak. 4. fegyver ellen a thai box nem tanít meg védekezni, az aikido igen. 5. Ne a Tony Jaa és a Steven Segal filmeket vegyétek alapul. Mert abba sok a látványelem, kamu. 6. aki a thai boxra szavazott, annak mondom, hogy az aikido az nem csak a védekezésről, dobás/gáncsolás technikákról szól, vannak benne ütések és rúgások is.

Bár az tény, hogy a muay thai keményebb, de az nem biztos, hogy hatásosabb is. Amúgy szerintem az nyerne aki az adott szituációban, a leggyorsabban tudja végre hajtani a legegyszerűbb, leghatásosabb technikát. Amúgy én thai boxolok is és aikidozok is. :)

2010. febr. 7. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!