Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Katanát megéri 40-50 ezerért...

Dandi98 kérdése:

Katanát megéri 40-50 ezerért venni?

Figyelt kérdés
Nem akarok túl drágát, de túl olcsót sem, de azért valamiféle minősége legyen... mennyi lenne egy katana ezekkel a feltételekkel?

2014. dec. 11. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Persze, megéri. És mégis mire akarod használni? Felvágni a reggeli zsömlét?
2014. dec. 11. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
megéri, hátha Orbán megpróbálja elfoglaltatni a népével az országot véglegesen :')
2014. dec. 11. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:
1-es 2-es nagyok vagytok :D
2014. dec. 11. 19:20
 4/8 A kérdező kommentje:
eddig szuper, de nem erre voltam kíváncsi...
2014. dec. 11. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy milyen minőséget kapsz 50 ropiért. Lehet, hogy ezt valaki árról meg tudja mondani..

Szerintem mi ezt nem tudjuk eldönteni. Én általánosságban véve azt tanácsolnám, hogy konkrétan ásd bele magad a témába. Nézz utána annak amit meg akarsz venni, keress róla véleményeket, vedd fel a kapcsolatot a gyártóval stb.

2014. dec. 11. 23:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Tiszteletem.

40-50E Ft-ért már elég "Jó" minőségű kardokat kapsz itthon. PL: samuraishop, szamurájkardok.extra

Ezen az áron nyílván csak kínai gyártású kardot fogsz kapni, de nyugodj meg, a világ szamurájkardkészletének nagy része onnan való, és nem feltétlenül rossz minőségűek, mármint amit erre szánnak.

itt jön a kérdés hogy mire szeretnéd használni.

Ha tameshigirire akarod, akkor elég egy sima maru pengével készült kardot venni, nem kapsz hozzá hadori polírt, de ennyiért ne is várd el.

ha még kezdő vagy elég lenne egy iaito(nem élezett).

hidd el hogy nem érdemes egyből éles kardot venni mert megsérülhetsz, és gyorsan.(és szinte biztosan)

visszatérve a kérdésre, kapsz ezért az árért kardot,

és sportra tökéletesen megfelel majd. kínai lesz, de

ha megfelelően használod egy örök élet :D

2014. dec. 12. 06:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzért ne vegyél kardot. A legolcsóbb, ami már használható is 300 USD körül van. Persze lehet olcsóbbat kapni, de akkor nagyon oda kell figyelni honnan vásárolod. Akkor jársz legjobban, ha ismert és bevált gyártótól veszel (Musashi, Cheness, stb).

Itt tájékozódhatsz: [link]

Itt meg még több infót találsz: [link]

2014. dec. 12. 09:46
 8/8 anonim válasza:

Az e-bay tele van felső-közép kategóriás katanákkal meglehetősen jó ár/érték arányban. 220 dollárért már kaphatsz 1090-es acélból damaszkolt (nem damaszkuszi) vágókardot 200-250 dollárért, 300-400 környékén meg már valódi hamonnal rendelkező, differenciáltan edzett kardot is.

Persze nem eredeti japán, hanem thai és kínai, de az eljárás, amikkel készülnek korhűek és meglehetősen hatékonyak, természetesen tompa éllel árulják őket, te magad ne próbáld meg kiélezni őket, inkább szólj egy veterán lakatosnak. Én is innen rendeltem egyet kifejezetten tameshagiri gyakorlatokra és kiállta az összes próbát. Itt van néhány:

[link]

[link]

[link]

2014. dec. 15. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!