Testnevelés órán mi a búbánatért kell ilyen nehéz tornagyakorlatokat csinálni? Nem az lenne a lényeg, hogy ne legyenek dagadtok a gyerekek?
Nem értem,miért kell gyűrűzni,meg korlátozni,ami a tornászoknak kell... Ha valaki nincs olyan fizikai állapotban,az nem tudja meg csinálni,és fejjel leesik a gyűrűről,vagy jól összezúzza a golyóját a korláton. Miért kell ez?
Nem kell azzal jönni,hogy ti milyen kemények vagytok és meg tudtátok csinálni. kösz. szerintetek miért van ez?
"Teljesen felesleges skill a duplakorláton bukfencezni például. Soha az életedben nem fogsz duplakorláton bukfencezni semmi körülmények között, sem sporton sem máshol, erre a képességre egyszerűen nincs szükségünk."
Ezen teórián továbbhaladva egyetem után soha a büdös életben nem fogok parciálisan integrálni, viszont ha suliban nem tudom akkor megbukok.
Gyakorolni kell és kész. Van akinek a sporthoz nincsen érzéke, van akinek az ének és van akinek a fizika.
Hagyjuk már ezt az "alapozó" szöveget... Mire alapoz a gyűrű és a korlát?! Tömegsportra biztosan nem – egy kezemen meg tudom számolni azokat a felnőtt ismerőseimet, akik tömegsportként valamilyen tornaszerűseget csinálnak – pedig jó sok sportakrobatát ismerek.
Amire alapozni lehetne:
- egészségre (de akkor miért nincs egyszerűen csak aerobik óra, vagy saját testsúlyos erősítés)
- népszerű tömegsportokra (akkor itt nyilván a teremfoci, röplabda, tenisz stb. jöhetnének szóba)
Erre a kettőre.
Vagy pedig küzdősportokra, akkor lehetne judo, vagy valamilyen gyógy kick-box (ez utóbbit én iskolában ellenzem).
De valami életszerűséget kellene végre csempészni az egész oktatásba, mert az a vegyesfelvágott, ami most van, nem vezet sehová, viszont káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!