Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg káros légtalpas...

Tényleg káros légtalpas cipőben futni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 25. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Mivel a légtalpas cipő végzi el nagyrészt a futás közbeni elrugaszkodást így lehetséges hogy kevesebbet fogsz fejlődni (futás időben, állóképességben) mint egy olyan cipőben ami csak simán elnyeli az energiát, de a futás kétségtelenül a légtalpasban a legkényelmesebb de nem hinném hogy káros lenne, egyszerűen csak mivel a cipő végzi el az elrugaszkodást így a lábnak nem fejlődik az a elrugaszkodási képessége de ettől még szinte biztos vagyok benne hogy nincs káros hatása a légtalpas cipőnek. Én azt mondom hogy ha csak szórakozásból futsz, akkor a légtalpas a legjobb, viszont ha az a célod hogy javítsd az állóképességeden akkor másfajta futócipő kell neked, de persze valamilyen futócipő muszáj, hogy ne menjenek tönkre az ízületeid.
2010. jan. 26. 17:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Hobbiból futok, nem versenyszerűen, persze azért nem bánnám, ha az állóképességem is fejlődne. Csak azért kérdeztem, mert úgy hallottam, hogy terheli a gerincet meg az izületeket, de a szavaidból úgy veszem ki, hogy pont az ellenkezője igaz. Akkor nyugodtan használjam?
2010. jan. 26. 18:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy valamit 100%-osan tudok. Ha sima utcai cipőben futnál sokkal többet ártanál az ízületeidnek mintha akármilyen futócipőben is futsz, állóképességed mindenképpen fog javulni akármilyen cipőben is futsz legfeljebb kicsit hosszabb távokat futssál kicsit nagyobb sebességgel. De mások véleményét is nyugodtan kérdezd meg, ill. biztos ide is fognak még írni.
2010. jan. 26. 19:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2010. jan. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!