Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hung Gar Kung-Fu vagy Muay Thai?

A Császár kérdése:

Hung Gar Kung-Fu vagy Muay Thai?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy a jövőben felkerülök Pestre és lehetőségem lesz hát nem akarok harcművészetet írni se küzdősportot úgyhogy inkább a harc kifejezésnél maradnék.

A Kung-Fu-t sok helyen lehúzzák ennek oka a hibás oktatás, a sok formagyakorlat, a kevés tényleges küzdelmi rész és az időhiányosság. De úgy tudom, hogy a Hung Gar-t jól oktatják és eléggé brutális és kemény. A Muay Thai is kemény, sajnos nem tudok dönteni a kettő között.

Érdekelne, hogy ki melyiket választaná a helyemben. Bár nem szokása senkinek se belém kötni azért nem árt az óvatosság és szeretnék végre megtanulni harcolni, ha már farokkal a lábam között láttam meg a napvilágot. Valamint érdekelne hogy nagyobb szinten melyik harcmodor bír hatalmasabb erővel.

2014. szept. 28. 01:15
 1/2 anonim ***** válasza:

a hung gart nem ismerem de általánosságba elmondható a harcművészetek nagy részéről, hogy rettentő sok időt kell rá áldozni ahhoz, hogy ténylegesen használni tud szóval ha erre mész akkor számíts arra, hogy edzéseken kívül is sokat kell majd gyakorolnod.

Ezzel szemben a thaibox viszonylag gyorsabban elsajátítható alapszinten(kb. 2év és 5-6 év után meg már normálisabb amatőr versenyeken is érhetsz el szép eredményeket). Bár én ajánlanék mellé boxot legalább 1-2 éven keresztül mert a kéztechnikákon a legtöbbször kisebb hangsúly van mint a lábon és az elmozgásra, a reflexek fejlesztésére, elmozgásra sem fektetnek akkora hangsúlyt mint kellene. Én nagyon szerettem a thaiboxot a gyengeségei ellenére is, küzdelem centrikus és jól feledzi a testet.

Arra meg, hogy a kettő közül melyik bír nagyobb erővel azt tudom mondani ahol több edzés van, nagyobb erőbedobással csinálod(jobban élvezed csinálni, nem úgy mész le, hogy b4szd semmi kedvem edzeni..), az edzés módszer letisztultabb csak a lényegre koncentrál(ezt még látatlanba is megmondom, hogy a thaibox :D) de a legfontosabb az mennyit áldozol rá a szabadidődből(nem mindegy, hogy lemész heti 3x edzésre és annyi vagy a többi napon is fejleszted magad)

2014. szept. 28. 10:25
 2/2 anonim ***** válasza:

upsz

elmozgásra, a reflexek fejlesztésére, elhajlás(védekezések)*

2014. szept. 28. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!