Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem tudok így felülni?

Miért nem tudok így felülni?

Figyelt kérdés
Katonasághoz készülök, ahol ugye a felülés is a felvételi része. De egyszerűen nem tudok úgy felülés csinálni, hogy a lábam ne emelkedjen el a talajtól. Próbálok felülni tarkóra tett kézzel és a lábam azonnal elemelkedik a talajról és visszaesek a kiindulási pontra. Megfelelő a testhelyzetem is, úgy van a katonaságnál kikötik. Valakinek valami tanács?

2014. szept. 20. 15:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha rögzítve van a lábad úgy megy?
2014. szept. 20. 18:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Persze, könnyedén.
2014. szept. 21. 00:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem kehet, hogy gerinc ferdülésed van?
2014. szept. 21. 13:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Lehetseges. Ekkora hatassal lenne?
2014. szept. 22. 09:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen és mennyire akkor igen akár attól is lehet.
2014. szept. 22. 11:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Saját meglátásom szerint az a baj, hogy a felsőtestem felső része nem hajlik eléggé. Így szinte majdnem egyenes háttal tudnék csak felülni, ami miatt a súlypontom eléggé hátul van azért emelkedik meg a lábam. Lehet hogy hülyeségnek hangzik, de van benne logika. Mert ahogy elnéztem a helyes felülés végző embereket, elsőként a lapockájuk emelkedik el a talajtól elég magasra, majd jön a hát alsó része. Na nálam ez valahogy nem akar összejönni. Ha van is gerincferdülésem csak elenyésző mértékben lehet, mert nem olyan régen jártam alkalmasságin és ott megnézték. Gondolom mondta volna az orvos ha olyan szintű lenne, hogy említésre méltó. Szóval tanácstalan vagyok és elkeseredett.
2014. szept. 22. 14:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, fej, lapocka, eddig a has izom végzi a munkát, majd a végét a csípő izmok. Akkor ezek szerint has prés sem megy?
2014. szept. 22. 15:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem igazán. Bár mintha egy kis változás lenne. Folyamatosan próbálgatom, csinálom keményen ahogy csak tudom, beakasztva és anélkül, persze eléggé szabálytalanul de mégis úgy veszem észre mintha jobban menne már az első próbálkozásokhoz képest. Vagy ennyire gyenge voltam azon a bizonyos részen vagy nem tudom, de mintha egyre jobban menne. Ha nincs tarkón a kezem hanem egy kicsit előre van nyújtva akkor már fel tudok ülni úgy hogy a lábam lent marad, eddig ez sem ment. Csinálom tovább, keményen és bízom benne hogy menni fog.
2014. szept. 23. 11:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezek alapján, én is ezt tudom mondani, igen csak erősíteni kell. Hajrá! ;)
2014. szept. 23. 12:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. szept. 24. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!