Melyik túracipőddel voltál eddig a legelégedettebb? Mennyi volt a leghosszabb táv, amit egyszerre (egy napon belül) gyalogoltál benne?
Egy hete, ha vettem, és szombaton megyek vele kb. 25 km-re. Eddig ez lesz a legnagyobb vele, de voltam már hosszabb túrákon is.
Tecnica Starcross III, és eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. A lényeg az, hogy amit választasz, kényelmes legyen, legyen Gore-tex, talpa jó, ha Vibram, és általában a bakancsok nyelve össze van varrva a lábfej résszel. A Gore-tex membrán és ez biztosítja a teljes vízállóságot. Akár egy patakban is álldogálhatsz benne addig a szintig, amíg össze van varrva.
Nehéz kérdés. Legtöbbet még valami noname sportcipővel gyalogoltam, olyan 60 km körülit, meg 50 km-es teljesítménytúrat 4 ezer Ft-os Decathlonos cipővel.
Jelenleg 4 cipőt használok túrazásra:
- Egy Hanwag goretex túracipőt, ez a valaha vásarolt legdragabb cipőm. Vastag, keménytalp, kicsit nehéz, síkon és felfelé kényelmes benne járni, lefelé annyira nem jó, de elmegy. Talán ez volt a valaha volt legjobb túracipőm, de 30 km-nél hosszabbat még nem mentem vele, magashegységben viszont voltam már benne.
- Quechua MH100: Mostanában ilyen lucskos időben ezt szoktam váltogatni a Hanwaggal, de ezzel is megyek magashegységbe nyáron. Szerintem az egyik legjobb ár-érték arányú cipő, mérsékelten vízalló, de az elején be kellett törni (sajna egy alpesi csúcsra felfelé tettem, elttis vízhólyag). A Hanwaghoz képest kicsivel vékonyabb és gyengébb a talpa, de itthon nincs az a terep, ahol számítana.
Quechua NH100: Ez a legalapabb Decathlonos cipő, mindössze 4 ezerbe került. Nem vízálló, a futó- és utcai cipőkhöz képest keményebb a talpa. Itthon nyáron szinte az összes hazai túrahoz ezt veszem fel, illetve az elődeit korábban. Kényelmes, egyszerű, nem töri a labat az elején sem. Régebben valamely elődjével voltam vele Tátrában komolyabb túrakon is, mikor kobbra nem volt pénzem, itthon pedig bármilyen hosszút bevallalnék vele, ha nincs esős, sáros vagyhideg idő.
- Van még egy Quechua hótaposóm. Csak akkor veszem fel, ha nagyobb hóra számítok, illetve gleccseren használtam már hágóvassal is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!