Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik túracipőddel voltál...

Kovács János Szal. kérdése:

Melyik túracipőddel voltál eddig a legelégedettebb? Mennyi volt a leghosszabb táv, amit egyszerre (egy napon belül) gyalogoltál benne?

Figyelt kérdés
Rutinos gyaloglók, túrázók véleménye érdekelne.

2014. szept. 19. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy hete, ha vettem, és szombaton megyek vele kb. 25 km-re. Eddig ez lesz a legnagyobb vele, de voltam már hosszabb túrákon is.

Tecnica Starcross III, és eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. A lényeg az, hogy amit választasz, kényelmes legyen, legyen Gore-tex, talpa jó, ha Vibram, és általában a bakancsok nyelve össze van varrva a lábfej résszel. A Gore-tex membrán és ez biztosítja a teljes vízállóságot. Akár egy patakban is álldogálhatsz benne addig a szintig, amíg össze van varrva.

2015. jan. 1. 14:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egy Hanwag Banks bakancsban csinálom többek között a kék túrát, 30 km-eket szoktunk menni egy nap, kényelmes volt az első pillanattól kezdve. Kb. 650 km-nél járok, és még talán egyéb utakon 2-300 km-t mentem benne, és még alig látszik rajta kopás. Egyetlen hátránya van, hogy hóban jobban csúszik a talpa, mint várnám egy ilyen cipőtől.
2016. máj. 20. 15:44
 3/9 aikiboxer ***** válasza:
Hol veszitek ezeket a cipőket? Gondolom nem a decathlonban. Mountex vagy...?
2016. okt. 2. 16:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Én jó időben egyszerű NIKE futócipőt veszek fel, ennél kényelmesebb cipő még nem volt rajtam, persze ez nem túl jó választás eső alatt vagy után, vagy olyan helyen ahol pl patakon kell átgázolni. Ezt bakonyban szoktam használni, leghosszabb távom benne 50 km volt. Az út végén is kényelmes volt, rossz időben bakancsot húzok, sajnos kényelmes bakancsot még nem találtam ezért nevet nem is írok. Bakancsba max 20 kilométert gyalogoltam, de a vége szenvedés volt
2016. nov. 27. 13:06
 5/9 anonim válasza:
Egy Land Rover bakancsot használok, és eddig nagyon jól használható volt. Egyedül télen a hóban vagy esőben, vízes avarban vagyok bajban vele, mert nem vízálló. Megfizethető áron van és extrém időjárást kivéve minden terepen jól működik, és kényelmes.
2019. nov. 17. 12:09
 6/9 A kérdező kommentje:
A Nike futócipőt kipróbáltam hegyről meredeken lefelé három órán keresztül tartó túrázáshoz, a körmeim alatt véraláfutások lettek. Ez sík terepen jó lehet, durva emelkedőkön le-föl nem igazán.
2020. márc. 12. 07:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Legtöbbet még valami noname sportcipővel gyalogoltam, olyan 60 km körülit, meg 50 km-es teljesítménytúrat 4 ezer Ft-os Decathlonos cipővel.

Jelenleg 4 cipőt használok túrazásra:

- Egy Hanwag goretex túracipőt, ez a valaha vásarolt legdragabb cipőm. Vastag, keménytalp, kicsit nehéz, síkon és felfelé kényelmes benne járni, lefelé annyira nem jó, de elmegy. Talán ez volt a valaha volt legjobb túracipőm, de 30 km-nél hosszabbat még nem mentem vele, magashegységben viszont voltam már benne.

- Quechua MH100: Mostanában ilyen lucskos időben ezt szoktam váltogatni a Hanwaggal, de ezzel is megyek magashegységbe nyáron. Szerintem az egyik legjobb ár-érték arányú cipő, mérsékelten vízalló, de az elején be kellett törni (sajna egy alpesi csúcsra felfelé tettem, elttis vízhólyag). A Hanwaghoz képest kicsivel vékonyabb és gyengébb a talpa, de itthon nincs az a terep, ahol számítana.

Quechua NH100: Ez a legalapabb Decathlonos cipő, mindössze 4 ezerbe került. Nem vízálló, a futó- és utcai cipőkhöz képest keményebb a talpa. Itthon nyáron szinte az összes hazai túrahoz ezt veszem fel, illetve az elődeit korábban. Kényelmes, egyszerű, nem töri a labat az elején sem. Régebben valamely elődjével voltam vele Tátrában komolyabb túrakon is, mikor kobbra nem volt pénzem, itthon pedig bármilyen hosszút bevallalnék vele, ha nincs esős, sáros vagyhideg idő.

- Van még egy Quechua hótaposóm. Csak akkor veszem fel, ha nagyobb hóra számítok, illetve gleccseren használtam már hágóvassal is.

2021. jan. 3. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:
49%
régi vágyam volt egy vibram fivefingers, több évnyi tipródás után vettem egy vibram v-treket. hát teljesen más világ, szinte újra kellett tanulnom járni. ugye teljesen lapos, semmi nem tartja a bokád, szóval a testednek hozzá kell szoknia. azt érzem, hogy olyan izmaim is dolgoznak amik eddig nem. összegezve: nem bántam meg, tetszik. de azért óvatosan szoktatom magam hozzá, eddig 6 km volt a max, amit mentem benne erdőben, hegyen, lehetőleg nem aszfalton
2023. máj. 1. 10:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Én a Handerson típusú futócipőket preferálom. Abban futottam életem első félmaratonját.
2023. szept. 18. 08:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!