Elakarok menni küzdősportot vagy önvédelmet tanulni még nem döntöttem el. De! Egy gondom van nem akarok edzés után ott lezuhanyozni. Van itt olyan aki jár és nem zuhanyzik utána?
nos, ha ilyen mókusboxra jársz, akkor nem. De azért azon elgondolkodnék, ha ilyen kis komplexusos vagy, és egy zuhanytálcába nem mersz beleállni, meg félsz, hogy kicikiznek, akkor neked való e a küzdősport. mer szerintem nem.
Csak szólok, én edzésenként 3 kilót fogyok, nyáron 4-et is. Ez mind izzadtság. a Küzdősport meg kontaktsport. edzés végére nem csak a saját verejtéked lesz rajtad, hanem az összes csapattársadé is. És te inkább hazamennél, hogy a ruhádba is belemenjen a szósz, aztán csodálkozol, hogy elkapsz valami szart. Azért kell zuhanyozni, hogy a fertőzésveszélyt minimalizáld. Másrészt meg, egy rendes edzés után túlhevülten még egy csomó ideig izzadsz. A zuhany segít visszahűteni a testet.
"kis komplexusos vagy, és egy zuhanytálcába nem mersz beleállni, meg félsz, hogy kicikiznek"
Elolvastad amit írtam ? Ha nem akkor kár volt fáradnod írni
aha, azt írtad, hogy hipochonder vagy, meg félsz a lábgombától.
Hát haver, egy ilyen edzésen, ha komolyan művelik a dolgokat, lehet törött orrod, monoklid (ami 2 hét alatt múlik el), letörhetik/kiverhetik a fogad, kificamíthatják az állkapcsodat (aztán eheted szívószállal a bébiételt egy hétig), diszlokálhatják a gerincedet, nyakcsigolyáidat. egy rossz esésnél leszakadhat a tüdőd, ficamodhat a vállad, törhet a kulcscsont, borda, kar. egy rossz mozdulat, és a térdszalagjaidnak lőttek (egy ACL esetén 6-8 hónap a gyógyulás. 4 lábtörés is rendbejön ennyi idő alatt) , törhet a sípcsont, szakadhatnak a bokaszalagok.
Nos, kb ezek a sérülések, amiknek közvetlen szemtanúja voltam, mióta bunyózom. Nem egy velem esett meg. szerinted érdekel, vagy visszatart a lábgomba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!