Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kassai vadászreflex íj (? )

Kassai vadászreflex íj (? )

Figyelt kérdés
Felkínáltak nekem egy "vadászreflex" íjat eladásra, (elvileg) Kassai "gyártmány" (van rajta logó is) take-down típus 40#-os fém riser/fa markolat, a karokról nem tudok semmit. Régi, használt, kicsit kopott is, (még nem láttam élőben, csak fotón) de az eladója elmondása szerint jó állapotban van.15 000 forintot kér érte. A kérdésem lényege, (azon kívül, hogy megéri-e, ha tényleg jó az állapota), hogy gyakorlatilag semmit nem találtam erről az íjról a neten. Ha valaki esetleg találkozott már ilyennel, érdekelne a véleménye és hogy mit érdemes tudni róla. A képen/linken az eladó darab látható. [link]

2014. szept. 3. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Kuriózumnak érdemes lehet megvenni, nem hiszem, hogy sok van belőle. De amúgy nem hinném, hogy túlságosan jó vele lőni.

Régi gyártmánynak látszik, nem terjedt el, nyilván azért, mert nem vált be.

Ha olcsó vadászreflexet akarsz venni, vegyél SF optimo-t vagy Samick Polarist. Ezek 25 000 környékén mozognak.

Amúgy meg, a fém középrész nem engedélyezett vadászreflex kategóriában. Ezzel áttesznek a Barebow-sok közé, ami neked nagy hátrány lenne.

De, ha RENDES vadászrefit akarsz, vegyél Gelencsér-félét vagy Szalókit. Mondjuk ezeknek az ára borsosabb

2014. szept. 3. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
40# kicsit kevésnek tűnik
2014. szept. 3. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne arcoskodjál ketteske. A 40# egy kezdőnek, aki meg akarja tanulni a helyes technikát, SOK.

Én pár fontos íjakkal tanítok, hetekig. És szépen lassan növeljük a fonterőt.

Jómagam olimpiai íjjal is 36#-on lőttem. 70 m-re, 12 cm-es sárgába.

Aki erősködni akar az emelgessen súlyokat.

Aki helyes technikával végig akar lőni egy edzést ill. egy versenyt, az meg gyenge íjjal kezdjen.

2014. szept. 3. 21:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is kicsit sok a 40#, bár bint kiderült, ez egy kb 20 éves íj, talán gyengült már picit (ha tud olyat egyáltalán) Egyelőre eszem ágában sincs versenyezni, vagy ilyesmi, abszolút hobbi/tanulás célra kellene ez az íj, és majd később, ha esetleg megy a dolog, akkor szeretnék komolyabbat. Viszont lehet, hogy hülyeség, de nekem pont a barebow-zás tetszik :) 25000-ért nyilván én is néztem íjakat, de most sajnos csak ennyi van rá, így is bajban leszek miatta ;)
2014. szept. 3. 21:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Legalább próbáld ki mielőtt megveszed. Lehet hogy annyira rúg, hogy nem is élvezet vele lőni, vagy esetleg tönkrement már teljesen. Lehet jó íj, de meg kell nézni alaposan, olyannal, aki ért hozzá, nehogy átvágjanak.
2014. szept. 3. 22:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Természetesen kipróbálom és megpróbálok akasztani valami hozzáértőt, bár, az nehéz lesz :) Az eladó megbízható, jó ismerősöm, meg azért engem sem ejtettek a fejemre :)
2014. szept. 3. 22:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Miért nem mégy el egy közeli egyesületbe, ahol megtanítanak lőni, és talán van gyakorló íjuk is? Ha esetleg szegedi vagy, írj rám privátba, segítek.

De, ha egyenlőre tényleg tanulni akarsz lőni, és ennyire nincs pénzed, tökéletesen megteszi egy Decathlonos íj is. Mi is olyannal (is) tanítunk. Az alapok elsajátítására tökéletes, van neki ereje is annyi, hogy nem okoz csalódást, és az ára is kedvező.

2014. szept. 4. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!