Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék izmosodni?

Hogyan tudnék izmosodni?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok 180 cm és 60 kg. Imádok sportolni, főleg futás biciklizés úszás. Egészségesen táplálkozok, de elég sovány vagyok, szóval szeretnék izmot építeni. Megfelelő táplálkozással lehet ezekkel a sportokkal vagy kondi is kéne hozzá? A gond az, hogy mivel nagyon sokat sportolok rengeteg kalóriát égetek és nem tudom hogy hogy lehetne pótolni ezt, mert nyilván több kalória kell, hogy hízzak, mint amennyit elégetek.
2014. aug. 25. 08:34
 1/4 anonim ***** válasza:

A 60kg nálad nem valami jó a magasságodhoz. Legalább 70kg körül kéne mozognod.

Ezekkel a sportokkal is lehet izmosodni, a futás nagyszerű a lábaknak, biciklizés szintúgy. Viszont mind közül az úszás viszi a prímet. Azzal nagyon szép felsőtestet lehet építeni, persze nem kacsa tempójú lubickolással.

Ezek mellett elég akár napi 30 perc kondizás is. Minden nap csinálsz valami mást, lényeg hogy ne edzd túl magad.

Kajára sem kell annyira figyelni, mint azt előírják egyesek. Nyugodtan benyomhatsz naponta egy csokit. Nem halsz bele, a fejlődésedre sincs nagy hatással.

A hirtelen túlzott fehérje emelkedés sem tenne neked jót, ezért azzal is csak fokozatosan...

Eleinte vigyél be sacc per kábé 70-80g fehérjét, aztán 1-2 hónap után vidd fel olyan szintre, mint amilyet igényelsz. És ne méricsgéld majd mérőn a kaját... az a hivatásos sportolók dolga.

Sok sikert.

2014. aug. 25. 08:45
 2/4 kovpet ***** válasza:

Futástól, biciklizéstől és úszástól soha nem leszel izmos.

Ahhoz súlyzós vagy saját testsúlyos edzés kell és megfelelő kaja. Amit tényleg nem biztos, hogy számolni kell, nem kötelező, de ha keveset eszel, akkor nem fejlődsz optimálisan. Már pedig keveset fogsz enni, mert ha szeretnél sokat enni, akkor nem lennél most 60 kiló a 180 centidhez :)

2014. aug. 25. 10:20
 3/4 anonim válasza:
#2 láttad te már egy úszó hátát?:)
2014. aug. 25. 15:35
 4/4 kovpet ***** válasza:

Láttam. Szerinted az úszástól olyan? :)

Az élsportolók súlyzós edzést is végeznek. Kivétel nélkül, minden sportágban. Még az autóversenyzésben és a sportlövészetben is.

2014. aug. 25. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!