Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek el futni?...

Hogyan kezdjek el futni? Mekkora táv legyen először? További lent

Figyelt kérdés

Sziasztok, úgy döntöttem,hogy holnaptól elkezdek komolyan edzeni (edzés alatt most futást értek) régebben foglalkoztam testépítéssel de valamilyen okból sajnos abbahagytam, és szeretném újra formába hozni magam.. Mivel sajnos a futással kapcsolatban nincsenek tapasztalataim így a segítségeteket kérném, hogy mire kell odafigyelni először és mekkora távval kezdjem és hogyan növeljem a távot? 17 éves vagyok 179cm és 69,5 kg az étkezésről még tudom a szabályokat (régebben ugye testépítés korból még maradt bennem sok minden) így csak maga a futás érdekelne, gondolom a bemelegítés és a levezetés nagyon fontos itt is.. Mit tanácsoltok? Először fel kérne mérnem hogy mennyit bírok és az alapján valahogy egy edzéstervet csinálni? Vagy kezdjem minél kisebb távval és növeljem azt? Szerintem nem vagyok rossz formában vagyis arra célzok hogy nem fáradnék ki pár méter után de azért inkább a véleményeteket kérném:)

Köszönöm szépen!

2014. aug. 20. 20:27
 1/3 anonim válasza:
régebben karatéztam testépítés mellett, előtte nem nagy hangsúlyt fektettem a kardióra, de karatén bele kell rázódni, mindenképpen úgy kezd el ezt a típusú edzést, hogy edzés előtt egy nyújtást csinálsz, a nyújtás sok színű és komoly legyen! az én nyújtásom az kb 20-30 perc szokott lenni, a futást pedig mint ahogy testépítésnél is az elején nézd a határaidat, célszerű itt futó-stopperórát beszerezni, kezdésnek nézd meg, hogy mennyi megy maxban kocogással, nézd meg, hogy sprintel mennyi megy stb, ha most nem vagy hozzá szokva, nem ígérem, hogy az első futás után, hasítasz vagy 5 km-et meg sprintenként vagy 2 percet.. de majd lassacskán, futás mellett ajánlom a biciklizést, a gátmászást vagy lépcsőzést, mellette meg ajánlom, hogy heti 2-3x menj le a konditerembe! bodybuilder oldalakon, bodybuilder.hu-n tuti találsz olyan étrendet illetve edzés tervet ami a te igényeidet kielégítik!
2014. aug. 20. 20:38
 2/3 anonim ***** válasza:
A futáshoz is rengeteg edzésterv van a neten 5 km-től egészen a maratonig. Legyen egy jó futócipőd, ez a legfontosabb. Az időt, távot telefonnal is mérheted. Kimész, futsz egy jólesőt, így meglátod, hogy mit bírsz most. Nem kell beleszakadni, nehogy egy húzódással vagy más sérüléssel kezdődjön az egész. Aztán ez alapján választasz egy tervet magadnak. Ez azért is jó, mert ha végigcsinálsz egy ilyet, akkor annak a 8-10-20 hétnek a mintájára (ameddig az edzésterved tartott) később már magad is könnyen készíthetsz egyet, és nem kell találgatnod mindenféle támpont nélkül.
2014. aug. 21. 11:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Na előbb voltam futni és 2,60km sikerult kb 20 perc alatt, volt benne pár pihenő de picit mondjuk kevesebbre számitottam, szerintetek akkor most mennyit kezdjek el futni? Legyen 2,80km a cél majd 3km? És igy felfele? Vagy inkább a pihenők számát kezdjem el csokkenteni? Előre is köszönöm!
2014. aug. 21. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!