Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hun Gar Kung Fu?

Hun Gar Kung Fu?

Figyelt kérdés
A véleményekre lennék kíváncsi, mert el szeretném kezdeni és érdekelne, hogy mennyire kemény és hatásos ez a stílus. És hogy az utcán mennyire alkalmazható. :)

#kung-fu #hun gar
2014. aug. 13. 19:33
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Remélem az írásod miatt nem jönnek a dumakaratésok meg a box pártiak veszekedni meg okoskodni ide, hogy ez meg az. Bár nekem mindegy. :))
2014. aug. 14. 18:06
 22/31 anonim ***** válasza:

A shaolin kung-fu azért van leszólva mindenki által, mert az a színvonal, amin hazánkban oktatják, az egész egyszerűen nevetséges és szánalmas! Ha igazi shaolin kung-fut akarsz tanulni, akkor utazz ki Kínába, ugyanis itt Magyarországon "shaolin" címszó alatt te maximum csak bűvészkedést, meg varázslást fogsz tanulni, nem pedig igazi harcművészet!

Hála Istennek a hung gar kung-fu oktatás belföldi színvonalával nincs probléma, úgyhogy azt tiszta szívemből ajánlom!

#USBORNE

2014. aug. 14. 18:13
 23/31 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én vagyok a 19-es válaszoló, aki a hosszú leírást írta a Hung Gar-ról. Figyelj, nem véletlenül "boksz-párti", itt a legtöbb válaszoló a gyik-en. Sőt, én is boksz-párt vagyok, annak ellenére, hogy a Hung Gar-nak a legnagyobb rivális stílusát tanulom a Choy Lay Fut kung-fut. Az ökölvívás az azért jó, mert piszkosul alapos és egyszerű, életszerű. hiába csak ütés van benne, egy ökölvívó simán jobb csak kézzel, mint egy karatés/kick-boxoló/thai boxoló kézzel-lábbal. Ütni a legjobban a bokszolók tudnak, ez tény. Másrészt a bokszban hamar lehet fejlődni, küzdelmi rutinod pedig hamarabb lesz, mint más stílusoknál. Én is bokszolok a CLF mellett. Magyarországon a bokszot sokkal jobban oktatják, mint a keleti harcművészeteket. Szóval a boksz-pártiak az esetek többségében jogosan szólják le a harcművészeti edzéseket.

2014. aug. 14. 20:07
 24/31 A kérdező kommentje:

Engem nem igazán szoktak letámadni (pedig tele van a környék cigánnyal meg egyéb erkölcstelen kinézetű ürgékkel), úgyhogy nem arra megyek, hogy nahh akkor a 2 nap után legyek profi bunyós.

A Hung Gar lesz a megfelelő nekem.

Minden amit szeretek benne van, a leírásod alapján legalábbis. A lassú fejlődés engem nem zavar, időm mint a tenger. Nekem nem csak a harc fontos, hanem a filozófia is.

Láttam már boxoló meccseket és nem fogott meg a dolog és ha valami nem fog meg, akkor "cseszhetem".

2014. aug. 14. 20:29
 25/31 anonim ***** válasza:

23-as válaszoló (aki a 19-es is)!

Milyen az a Choy lay fut kungfu? Miben más, mint mondjuk egy Hung gar vagy éppen Wing chun?

2014. aug. 14. 22:32
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

A fő különbség a Hung Gar és a Choy Lay Fut között az az, hogy CLF-ban jobban dolgozunk lábbal. A HG-ban kizárólag térd alatti (néhol derék alatti, de semmiképp sem derék fölötti!)alacsony rúgások vannak. A CLF-ban simán rúgunk fejre is, sőt térdelünk is és sípcsont használat is van. Az ütéstechnikák többsége hasonló. A HG-ban ütnek, ököllel, kézéllel, tenyérpárnával, könyökkel, csuklócsonttal és ujjakkal is. Ugyanezek vannak a CLF-ban is, csak annyi a különbség, hogy ujjakkal nem ütnek. A HG-ban az ütések levédésekor, alkarral félre ütik a támadó kezét, vagy ráfognak és maguk felé húzzák, miközben a másik kezükkel ők ütnek. A CLF-ban inkább gyors kitérések vannak. A földrevitelek, gáncsolások lefogások mindkét stílusban hasonlóak. A HG-ban többféle ütés technika van. A CLF-ben sok a "duplázó" technika, ami azt jelenti, hogy egyszerre két kézzel ütsz, vagy egyszerre ütsz az egyik kezeddel, miközben ezzel egyidejűleg rúgsz a lábaddal is. A testfelkeményítő (csonterősítő) edzések is hasonlóak, annyi a különbséggel, hogy a HG-sok a csontfeledzés mellett inkább a fizikai erőre gyúrnak, míg a CLF-sok inkább a hajlékonyságra. A HG mozgásanyaga merev mozdulatokból áll, míg a CLF-ban a fürgeség és a lazaság van előtérben. A CLF ütései is amolyan ostorcsapásszerűek. Nagy lendülettel történik, gyorsan és lazán, majd a végén kell minden izmot befeszíteni és erőt beleadni. A formagyakorlatok nagyobbrészt különböznek, viszont a Tigris-forma mindkettőben dettó ugyanaz. A HG nagyon kemény, a CLF agresszív stílus.

A Wing Chun az egy külön sztori, nem ismerem igazán.

2014. aug. 15. 10:14
 27/31 A kérdező kommentje:
Akkor a te stílusod, a Hung Gar Kuen és a Wing Chun, valamint a Box tartoznak a legértelmesebb, itthon hasznosnak mondható harci értékeket adó akármik közé.
2014. aug. 15. 10:42
 28/31 anonim ***** válasza:
55%

Abszolút nem csak ezek! Ott a thai box, a savate, a birkózás, a judo, sőt a BJJ is, amik nagyon korrekt küzdelmi rutint biztosítanak!

#USBORNE

2014. aug. 15. 10:44
 29/31 A kérdező kommentje:
Felénk régen volt Judo, úgy tíz évvel ezelőtt. De aztán megszűnt. Nemsoká felköltözök Pestre, aztán ahova költözök onnan egy megálló meg valamennyi séta és máris ott vagyok a Hung Gar Kuen edzésen. :D
2014. aug. 15. 12:03
 30/31 Astor90 válasza:
bekapcsolodnék a témába én egy kérdéssel.Hol lehet Hung gar kung fut és hol lehet Clf t tanulni?? érdekelne mert el szeretném kezdeni a kung fut de nem tudom hol.A kiszmelt iskola a Fehér tigris shaolin egyesület vagy a shaolin központ lenne de nem tudom melyikben és mit lehet tanulni.
2015. okt. 31. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!