Ilyen testalkatot mennyi idő lehet kicsit kigyúrni? Milyen mozgásformát javasolnátok?
Főleg has, comb, fenékre szeretnék erősödni...
Megpróbálok tömegnövelő diétát is hozzá......
Milyen gyakorlatot és mennyit végezzek kb egy nap ?? főleg saját súlyos edzésre gondoltam....
Persze, hogy lehet izmosítani. Eleve jó alkatod van.
Súlyzós edzés legyen és jól írod: mellé tömegnövelő étrend.
De mindenre kellene edzeni, felső testre is:
Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzésterv kell. Ez menjen 2 hónapig. Minden izomcsoportra 1-1 alapgyakorlattal, gyakorlatonként 3-4 sorozattal. Akkora súlyokkal, amivel éppen megy az adott gyakorlatból a sorozat 10-12 ismétléssel. Tehát ez azt jelenti, hogy nem ugyanaz a súly lesz guggoláshoz, mint pl bicepszezéshez.
Szóval kb ez legyen: guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás (vagy evezés), mellről nyomás, bicepsz állva rúddal, tricepszre: hátsó támaszos tolódzkodás (vagy csigán letolás), hasprés (vagy lábemelés függeszkedve), vádlizás.
6-8 hét után mehet osztott edzés is, ami legyen először egy 3 napos A-B-A, másik héten B-A B bontású terv.
A nap: mell-hát-váll- fekvenyomás, tárogatás, lehúzás csigán mellhez (vagy húzódzkodás), evezés, mellről nyomás, oldalemelés.
B nap: láb-kar-has. : guggolás, kitörés, vádli állva, bicepsz állva rúddal, egykezes beforgatós bicepsz, fekve homlokra engedés, csigán letolás tricepszre, hasprés (vagy lábemelés).
Majd ez után mehet pl heti 3 vagy 4 napos osztott edzés. Pl:
Hétfő: mell-kar, Szerda: láb, Péntek: hát-váll. De így is jó: mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll.
Sok variáció van. Nagyobb izomcsoportokra 3-4 gyakorlat, kisebbekre 2-3.
Egyébként terveket találsz a bodybuilder.hu oldalon fent az edzéstervek fülnél. Onnan is válogathatsz.
Ja és mennyi idő? pár hónap alatt is lesz észrevehető változás, de egy szuper forma az év-évek kérdése.
Elég jó az alap. A váll nem látszik a képen. Én szeretem, ha a nőknek nem gyenge csapot válluk van, hanem formásabb tagoltabb. Arra is figyeljél, hogy szép legyen, de túlzásba se essél, ne tűnjön túl nagynak.
A saját súlyos edzés jó ötlet. Szerintem nőknek az a legjobb. Nézd meg, hogy milyen applikációk vannak telefonra, mert van köztük elég jó tréner.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!