Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire kemények a...

Tényleg ennyire kemények a kyokushin karatésok?

Figyelt kérdés
Én a kempot űztem 1 évig de nem az én világom és most ökölvívásra akarok menni de sokan mondják hogy menjek inkább kyokushin karatéra merr az sokkal jobb, ilyeneket mondanak hogy ott nagyba kivannak gyúrva meg egy rúgásból K.O.-znak ki thai boxolókat meg ökölvívókat meg megsem érzik hogyha megütöd őket stb. ennyire kemények lennének? Egy ökölvívó tényleg lókukit sem ér ellenük?
2014. aug. 12. 14:26
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Valaki nem tanul semmiet és egyszerre 2 karatést leüt...
2014. aug. 12. 15:38
 2/6 aikiboxer ***** válasza:
64%

Ezekkel a hencegésekkel semmit ne foglalkozz, menj le egy rendes bokszedzésre és eddz szorgalmasan. :)

A bokszedzések tele vannak fekete öves karatékákkal, aikidósokkal, judósokkal, akik nyilván nem azért mennek le 15-20 év harcművészet után bokszolni, mert annyira sz@r, hanem mert azt adja meg, ami ezekből hiányzik. Én is együtt bokszolok fekete öves kyóssal.

2014. aug. 12. 18:23
 3/6 anonim ***** válasza:
a hazai karate majdnem 90%-ban egy kalap sz4rt nem ér és a maradék 10%-tól sem kell csodát várni de még a rendes japán edzésektől sem, nem a stílus számít hanem a használója.
2014. aug. 13. 00:09
 4/6 Singham ***** válasza:
72%

,,ott nagyba kivannak gyúrva meg egy rúgásból K.O.-znak ki thai boxolókat meg ökölvívókat meg megsem érzik hogyha megütöd őket"

Fú, ezen de jót röhögtem :D A ,,kigyúrás" állapota teljesen független a stílustól. Össz-vissz a grappling stílusok adnak nagy izmokat az állandó test-test elleni harchoz. Egy rúgásból K.O.-zni meg legfeljebb a mozdulatlan ellenfelet tudják. K1-ben se nagyon állták meg a helyüket. Semmy Schilt-t hagyjuk, ő pusztán a méretkülönbség miatt nyert mindig. Hasonló magasságú ellenféllel találkozott, máris egyből elillant az előnye.

Kérdező egy szónak is száz a vége: itthon a Kyo fos. Elég pusztán megnézni a vizsgakövetelményeket sok klubnál. ,,Mond el a Kyo történelmét" ,,Mond el a Kyo filozófiáját" ,,Kösd meg helyesen az övet" ,,Hajtogasd össze a GI-t". Ilyen vizsgakövetelményektől akkor milyen színvonalat várunk?

2014. aug. 15. 12:09
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Thai box és ökölvívó edzésen a haladó, de akár az ügyesebb kezdő bokszolók/thai boxolók is szarrá verik a barna és fekete öves kyosokat.

"megsem érzik hogyha megütöd őket"

Hogyne. Kérdező láttál kyo-s versenyt ugye? Ők csupasz ököllel ütik egymást. Thai boksz edzésen pedig 12 unciás bokszkesztyűvel adnak nekik test K.O-kat. Francokat nem érzik meg, az urban legend-ket pedig figyelmen kívül lehet hagyni.

https://www.youtube.com/watch?v=FXiMKvJvil8

Szerinted ez bunyó? Ez cicapuncipancsi, nem harc.

2014. aug. 16. 07:10
 6/6 Thunderfairy ***** válasza:
Én kiábrándultam a Kyo-ból. 12 évet csináltam összesen és barna ővig jutottam. Nos, zöld ővnél kezdtem átlátni hogy ez így nem jó ahogy itthon van. Volt egy karate társam aki nem is vizsgázott mégis megkapta az ővet, igen vizsga nélkűl mert edzésen pont őv vizsga volt és az edző úgy látta hogy tudja az anyagot pedig nem vizsgázott. Olyan is volt hogy nem akarta megbuktatni és átengete dupla kivárási idő beválalással. Olyan is volt hogy nem ios járt edzésre csak az övvizsga előtti edzőtáborban volt. Sikeresen teljesitette mégis a vizsgát. Ha most mennék akkor Kick Box + Késhrac-ra mennék. Vagy Itf Teakwon Do-ra de karatéra már nem állok többet be. A kempo pont hogy lehetne hatékony is mivel hogy küzdősport és nálunk a küzdősportok a hatékonyak.
2019. dec. 23. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!