Fél ora alatt 4 km futás milyennek számít?
Figyelt kérdés
1 hónapja kezdtem el rendszeresen futni de még nem vagyok megelégedve a teljesitményemmel ismerek olyat aki 30 kört is tud futni egyfolytában mondjuk nem fél ora alatt az már 12 km én is szeretnék ilyen sokat tudni :)).2014. aug. 6. 16:20
1/12 anonim válasza:
A 4km fél óra alatt, az azt jelenti, hogy 7,5perc alatt futsz egy km-t. (A futók ezzel számolnak általában)
Általában ez a sebesség szokott lenni a szintidő az amatőr versenyeken. Egy hónap alatt szerintem ez nem rossz. Nálam 5 km-nél volt egy határ. Nagyon lassan jutottam el oda, hogy egybe lefussam. Sok gond volt a légzéssel, bemelegítéssel, technika stb stb.
Utána kaptam egy löketet és nagyon hamar 8-10 km-t lefutottam egybe. 1 éven belül félmaratont futottam.
Szóval kitartás, nagyon jó úton haladsz. :)
2/12 A kérdező kommentje:
Ezt az egyéni rekordot most kedden futottam félálomba reggel 8kor még igy is nagyon melegem volt de nagyon örültem h sikerült ezt szerintem annak köszönhetem h ilyen gyorsan fejlődtem h járok bokszolni és egy iskola tornatermében van az edzés ami melett van egy nagyon nem rendben tartott focipálya kb fél méteres gazba kell futnunk 10 15 kört mondjuk a focipálya is akkora mint 1 terempálya elég kicsi de sokkal nehezebb ott futni mint 1 futópályán és sokkal fárasztóbb is és még a kis gödrökre is kell figyelni ami szinte lehetetlen de azt megoldom ugy h valakit mindig hagytam h elöttem menjen és néztem ha elesik akkor kikerülöm mert biztos kis lyukba lépett xd.
2014. aug. 6. 17:03
3/12 A kérdező kommentje:
nekem a 10 kilométer az már nem is tudom valami isteni szint lenne vagy nem is tudom hogy mondjam xd.
2014. aug. 6. 17:05
4/12 anonim válasza:
Ne aggodj idovel belejossz es gyorsabb leszel. Idovel tudod emelni a hosszt . Ne egyel ne igyal elotte egy oraval. Ugy konnyebbnek erzed Magad.
5/12 A kérdező kommentje:
Oké kösz a tanácsot amugy most nyáron reggel szoktam menni és nem nagyon ettem elötte semmit de inni ittam amikor felkeltem.
2014. aug. 6. 20:16
6/12 anonim válasza:
Én már úgy döntöttem nem tőrödök azzal, hogy más mennyit fut mennyi idő alatt. Mindenki más, mindenki máshogy fejlődik. 5 km-ig nagyon nehéz volt eljutni, 2 éve 1 percet se bírtam tüdővel. Most tavasztól időjavításon vagyok és végre elértem a 7:15 perc/km-et. Neked nagyon jó, hogy 1 hónap alatt elértél ennyit, nekem 2 év volt :D
7/12 A kérdező kommentje:
mondjuk én fociztam is elötte meg sokat bicikliztem meg tornáztam nem a 0áról indultam mondjuk 1 hónapja kb még csak 4 kört tudtam egyfolytában futni ami 1,6 km ugyhogy ez 1 kis javulás szerintem ugy csináltam elsöre h futottam 4 kört majd sétáltam 1et majd megint 4 et vagy amennyit birtam és fél orán át csináltam és eljutottam idáig h 1 fél orát tudok egyfolytában.
2014. aug. 6. 20:44
8/12 anonim válasza:
Én meg aerobikoztam, meg bicajoztam előtte :D de a futás teljesen más sport.
9/12 A kérdező kommentje:
Az utolsó kört pedig sprintelve szoktam és néha a fél ora után szoktam spriteket is csinálni.
2014. aug. 6. 20:47
10/12 A kérdező kommentje:
*sprinteket
2014. aug. 6. 20:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!