Milyen a zumba? Jár valaki zumbázni?
Nagy mértékben függ az oktatótól is, hogy milyenek az órák. Már ha csak az én kisvárosomból indulok ki, ahol van 3 zumba oktató, mindegyik más. Az egyik inkább a táncra megy rá, a másik a testformálásra és a keményebb edzésekre, míg a harmadik... hát ő nem tudom mit csinál, érdekes egy ember. :)
Akihez én járok, Ő rendkívül életvidám, pörgős, célja hogy zsírt égessünk, jól érezzük magunkat, elfáradjunk, ne csak lötyögjünk.
De általánosságban elmondható a zumba órákra, hogy garantáltan jó kedvvel jössz ki onnan, koreográfiák jól követhetőek (de persze ez is függ az oktatóktól), zenékből vannak gyorsabbak és lassabbak egyaránt. Alapvetően a latin táncokat vegyíti (salsa, qumbia, reggaeton, hip hop, cha cha, stb stb) de megtalálhatóak benne mások is, ahogy azt az előbb olvastad.
A zumbánál vannak hatásosabb testformáló sportok is, azonban tánc kategóriában talán ez a legjobb, és ez sem haszontalan ha mellette normálisan étkezel. Bár nem tudom mi a célod. Szerintem érdemes kipróbálnod. Ha több oktató is van a környékeden, nézz utánuk, kérdezgess utánuk ismerősöknél, stb. De szerintem próbáld ki, veszíteni valód nincs :)
Teljesen oktató függő, voltam olyannál is, akinél inkább latin táncszerű volt az egész, voltam olyannál is, aki diszkósabbra, ugrálósra vette a figurát. Inkább csoportos tánc koreográfiának mondanám, mint komoly edzésnek, de például egy izomlázat teljesen jól átmozgat.
Próbálj olyan oktatót találni, akinek hasonló a zenei stílusa, mint neked, és akkor élvezni fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!