Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen a zumba? Jár valaki...

Milyen a zumba? Jár valaki zumbázni?

Figyelt kérdés
Sportolni kéne valamit és táncra gondoltam, de valami intenzívebbre, mert a lassú zenét nem szeretem. A zumba milyen? Mert azonkívül, hogy zenés aerobic, nem sokat tudok róla.

2014. júl. 9. 21:22
 1/8 anonim válasza:

Nagy mértékben függ az oktatótól is, hogy milyenek az órák. Már ha csak az én kisvárosomból indulok ki, ahol van 3 zumba oktató, mindegyik más. Az egyik inkább a táncra megy rá, a másik a testformálásra és a keményebb edzésekre, míg a harmadik... hát ő nem tudom mit csinál, érdekes egy ember. :)

Akihez én járok, Ő rendkívül életvidám, pörgős, célja hogy zsírt égessünk, jól érezzük magunkat, elfáradjunk, ne csak lötyögjünk.

De általánosságban elmondható a zumba órákra, hogy garantáltan jó kedvvel jössz ki onnan, koreográfiák jól követhetőek (de persze ez is függ az oktatóktól), zenékből vannak gyorsabbak és lassabbak egyaránt. Alapvetően a latin táncokat vegyíti (salsa, qumbia, reggaeton, hip hop, cha cha, stb stb) de megtalálhatóak benne mások is, ahogy azt az előbb olvastad.

A zumbánál vannak hatásosabb testformáló sportok is, azonban tánc kategóriában talán ez a legjobb, és ez sem haszontalan ha mellette normálisan étkezel. Bár nem tudom mi a célod. Szerintem érdemes kipróbálnod. Ha több oktató is van a környékeden, nézz utánuk, kérdezgess utánuk ismerősöknél, stb. De szerintem próbáld ki, veszíteni valód nincs :)

2014. júl. 9. 21:49
 2/8 anonim válasza:
Nagyon sok minden függ az oktatótól!
2014. júl. 9. 21:50
 3/8 anonim ***** válasza:
én járok, mert szeretem a milfeket és zumbán lehet vadászni...
2014. júl. 9. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Teljesen oktató függő, voltam olyannál is, akinél inkább latin táncszerű volt az egész, voltam olyannál is, aki diszkósabbra, ugrálósra vette a figurát. Inkább csoportos tánc koreográfiának mondanám, mint komoly edzésnek, de például egy izomlázat teljesen jól átmozgat.

Próbálj olyan oktatót találni, akinek hasonló a zenei stílusa, mint neked, és akkor élvezni fogod.

2014. júl. 11. 03:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igazából nekem tök mindegy, csak intenzív, pörgős legyen a zene.:) De ez az oktatós tipp jó, csak a környezetemben senki sincs, aki zumbára járna, úgyhogy nem tudok utána kérdezni:D
2014. júl. 11. 21:51
 6/8 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy merre laksz? Hátha a közelemben, és tudok ajánlani valakit.
2014. júl. 16. 18:41
 7/8 A kérdező kommentje:
16 kerület környékén lenne jó.
2014. júl. 16. 21:58
 8/8 anonim válasza:
Goldance a legjobb :) Az összes helyszínükön nagyon jó órák vannak, minden oktató jó, de persze köztük is vannak a jónál is jobbak, de mindenkinek más a kedvenc :D
2014. aug. 15. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!