Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan jógázhatnék, ha nem...

Hogyan jógázhatnék, ha nem vagyok elég hajlékony?

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem, szeretnék elkezdeni kicsit jógázni, így utána is olvastam kicsit, megnéztem pár videót, azonban van egy problémám:

Több olyan jógagyakorlat is van, amiket nem tudok elvégezni, mivel nem vagyok valami hajlékony.

17 éves lány vagyok és a testtömeg indexem is megfelelő, a csontjaim azonban nem kimondottan hajlékonyak, így nem tudom, hogy oldhatnám meg ezt a problémát.

Valami ötlet?

2014. júl. 2. 15:23
 1/8 anonim ***** válasza:

WTF

Nem a csonthaid hajlanak hanem az ízületek nyúlnak.

Egyébként meg gondolom nem kezdők videóit nézegetted..

2014. júl. 2. 15:27
 2/8 anonim válasza:

Jógában nem a hajlékonyság a lényeg. Csontok max a gumiembereknek hajlékonyak, ízületi mozgásterjedelem változik. Nehéz így bármit is mondani, hogy nem látlak. könnyű gyakorlatokkal kezdj. Írj egy privit, ha közel élsz segítek. :)

23l

gerincjóga oktató

2014. júl. 2. 16:24
 3/8 anonim válasza:
Amúgy ha egész nap ülsz akkor az előrehajlásokat hagyd ki és a csavarásokat.
2014. júl. 2. 16:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Bocsi, nem tudom magam érthetően kifejteni ált. ^^

Amúgy csak kezdőknek ajánlott videókat néztem meg, de nem igen megy. Igazából még a törökülés sem megy valamiért rendesen, mert nem tudom megcsinálni, hogy mindkét térdem érintse talajt. És ha nyújtott lábbal ülök, akkor max a bokámat tudom megfogni, a lábujjamat nem.

Többek között pl. ezek zavarnak.

2014. júl. 3. 11:48
 5/8 anonim válasza:
Próbáld ki a tibeti jógát :) ahhoz nem kell hajlékonynak lenni és hatásos :)
2014. júl. 3. 12:42
 6/8 anonim válasza:
Kérdező, hol élsz? Ha Vp megye akkor talán tudok segíteni. Győrben is tudok ajánlani jóga stúdiót. Személyes útmutatással pótolhatatlan. Szerintem. Később otthon is könnyebb lenne.
2014. júl. 3. 21:51
 7/8 anonim válasza:
Ne erőltesd bele magad ami nem megy, hirtelen nyújtásokat kerüld. Kezeddel se erőszakold oda ami nem megy.
2014. júl. 3. 21:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Baranya megyei vagyok. Viszont ilyesmire eleve nincs sajnos pénzem, szal a jógaoktató nem igazán jöhet szóba sajnos.
2014. júl. 5. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!