Hogyan jógázhatnék, ha nem vagyok elég hajlékony?
Úgy döntöttem, szeretnék elkezdeni kicsit jógázni, így utána is olvastam kicsit, megnéztem pár videót, azonban van egy problémám:
Több olyan jógagyakorlat is van, amiket nem tudok elvégezni, mivel nem vagyok valami hajlékony.
17 éves lány vagyok és a testtömeg indexem is megfelelő, a csontjaim azonban nem kimondottan hajlékonyak, így nem tudom, hogy oldhatnám meg ezt a problémát.
Valami ötlet?
WTF
Nem a csonthaid hajlanak hanem az ízületek nyúlnak.
Egyébként meg gondolom nem kezdők videóit nézegetted..
Jógában nem a hajlékonyság a lényeg. Csontok max a gumiembereknek hajlékonyak, ízületi mozgásterjedelem változik. Nehéz így bármit is mondani, hogy nem látlak. könnyű gyakorlatokkal kezdj. Írj egy privit, ha közel élsz segítek. :)
23l
gerincjóga oktató
Bocsi, nem tudom magam érthetően kifejteni ált. ^^
Amúgy csak kezdőknek ajánlott videókat néztem meg, de nem igen megy. Igazából még a törökülés sem megy valamiért rendesen, mert nem tudom megcsinálni, hogy mindkét térdem érintse talajt. És ha nyújtott lábbal ülök, akkor max a bokámat tudom megfogni, a lábujjamat nem.
Többek között pl. ezek zavarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!