Sport gerincferdüléssel és szétnyílt hasizommal?
Sziasztok! Fél éve szültem, a terhesség alatt szétnyílt hasizmom nem záródott össze, hirtelen fogytam le így a kinyúlt a bőr megmaradt, ráadásul az azelőtt már meglévő gerincferdülésem is nagyon sokat romlott (jövőhónapban tudok menni csak ortopédushoz).
Szeretnék a hasizomra is erősíteni (nagyon csúnya), de úgy hogy a gerincemet sem terheljem. A gerincemre külön szeretnék valamilyen tornát.
A linkelt képeken láthatjátok mindkét problémámat. Tudnátok javasolni valamit?
Ezt az orvosod mondta, hogy szétnyílt a hasizmod?
Amúgy rendes erősítő edzés, mondjuk a fegyencedzés, mindenre, gerincre meg külön gerinc gyógytorna. De az a zsírt nem fogja leszedni, ahhoz majd diéta és aerob edzés kéne. Mivel a gerincferdülés elég tág fogalom, nem lehet interneten keresztül névtelenben látatlanban olyan tanácsot adni, amit az orvosodnak kéne normál körülmények között.
Nem az orvos mondta, megnéztem egy videót róla, hogy hogy lehet leellenőrizni, de utána elmentem a háziorvoshoz. Mondta, hogy szétnyílt de nincsen vele teendő.
De valami nem oké, a hátam eddig is fájt, de a hasam amikor pl kicsit tovább tartom a fiam olyan mintha elfáradna az egész hasfalam fáj, de még este is érzem :S
Létezik, hogy zsír lenne? 48 kg voltam terheség előtt, 65 kgmal mentem szülni, sokat híztam, de víz is sok volt rajtam, most 47,5 kg. vagyok. Ha a has összefogom olyan mintha csak a bőrt fognám össze. Tény hogy nagyon előredomborodó, épp ezt nem értem arra gondoltam, hogy a hasizom szétválás miatt ilyen furcsa alakú. Persze mindenképpen elmegyek orvoshoz, remélem mond valami megnyugtatót.
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, császároztak-e, de leírom, milyen is ez. Az egyenes hasizmot gondolom tudod, milyen. Van két, szalagszerű izom, egymás mellett futnak párhuzamosan függőlegesen a has közepén. Rajtuk haránt irányú inas befűződések vannak, ettől lesz "kockás" alakja. A két hasizom között van egy inas, hártyás összeköttetés, ami alul jóval gyengébb. Szülészeten is annyit csinálnak császármetszésnél, hogy ujjal benyúlnak oda, és szétválasztják. Nagyon könnyen elválik a kettő, így lesz szabad az út a méhhez. Utána újból összeerősödhet, de ha nem, elvileg akkor sem kell baja legyen, mert a két normálisan működő izomköteg így is el kéne tudnia látnia a feladatát. Lehet, hogy neked gyenge a hasfali izomzatod, ezzel erősítő edzéssel (erre a területre konkrétan hasprés, lábemelés stb.) javíthatnál, a megerősödött izmok megint egymás mellé kerülhetnek, és akár újból össze is erősödhetnek.
Zsírt meg mondom, diétával és aerob edzéssel égethetsz. Helyileg nem fogsz tudni, erősítő gyakorlatokkal sem. A haserősítő gyakorlatok pl. semmilyen hatással nem lesznek a hasadon levő zsírra.
Gerincre meg valami rendes speciális tornát, de a fegyencedzés bizonyos gyakorlatai még erre is jók tudnak lenni.
Igen, császároztak végül. Szerintem már a szülés előtt is gyenge volt hasizmom.
Mindenesetre kipróbálom azokat amiket leírtál.
Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!