Milyen fajta turmixokban van sok fehérje és szénhidrát?
Nem tudom mikor akarod inni, ha edzés után, vagy reggel, akkor:
Vegyél natúr zabkorpát, vagy natúr zabpelyhet. Bármelyikből mérj ki 50 grammot. 3 deci tej (víz jobb, és a tej amúgyis értelmetlen, mert nincs benne semmi, viszont sokan görcsölnek tőle) 10 tojásfehérje (sárgája megy a kukába, mert tiszta zsír) ízlés szerint fagyasztott gyümölcs. Én meggyel, vagy málnával csináltam régen. Összeturmixolod, olyan lesz , mint a fagyi :)
A rengeteg tojás miatt, valamint a zabkorpa/pehely is drága, hosszú távon olcsóbb a fehérjepor. De ha anyuék állják a cehhet és így nyugodtabbak, akkor nem számít :)
Ez így kb. 45g fehérje, 40-60g szénhidrát (málnában, meggyben alig van)
helló
én kiegészíteném annyival az első válaszolót, hogy ha lehet főzd meg előtte a tojást részben azért mert könnyű szétválasztani, valamit hogy elkerüld a szalmonella veszélyét.
Zabpelyhet viszonylag olcsón tudsz venni spar-ba, lidl-be, aldi-ba (kb 150 Ft fél kiló)
egyéb olcsó fehérje forrás bár ez inkább estére:
negyed kilós sparos zsírszegény túró (ilyen tégelyes 170 Ft)
reszelt citromhéj, kevés mazsola, édesítő és ha akarsz bele szénhidrátot akkor még zabpelyhet is tehetsz bele
ha csak a negyed kiló túró tápértékét veszed
az 100 grammonként 16 gramm fehérje, 4 gramm szénhidrát
összesen 40 gramm fehérje és 12 gramm szénhidrát
Épp most ezt eszem:
negyed kiló zsírszegény túró
2 teljes tojás
3 teáskanál vaniliáscukor
pár csepp édesítő, és kb ugyanennyi citromlé.
Bele egy tálba, villával felkavarom, bekanalazom. Szerintem finom, ha unom, akkor lehet fahéjat, mazsolát, kakaóport stb. tenni bele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!