Milyen sport a vívás? Elkezdjem?
Már kiskorom óta tetszik ez a gyönyörű sport és most gondolkozom rajta, hogy kipróbálnám nyári időtöltésként. Sajnos a lakhelyemhez legközelebb fekvő megyeszékhely vívóegyesületének edzései elég későn kezdődnek, késő délután, így a tanulás mellett nem tudnám csinálni. Ezért gondoltam, hogy kísérletként nyáron kezdeném el, főként kikapcsolódásképp.Talán nem is tudnám folytatni szeptemberben. Na, és most jön a lényeg: így egyáltalán megéri-e? (Sőt már 16 éves vagyok, talán késő is????) Nektek, akiknek már több tapasztalata van, milyen volt fejlődni ebben a sportban, miért kezdtétek el? Ha nem veszitek tolakodásnak, kérlek írjátok le, hogy kb. mennyi a tagsági díj, (mert nincs semmi konkrétum a kiszemelt egyesület honlapján) mennyire költséges sport?
Mennyire kell ügyesnek lenni? Viszonylag jók a reflexeim, szerintem kitartö is vagyok és mennyire lányos sport?
16/lány
Szerintem se nem lányos, se nem fiús sport, mindkét nemnek jó, szép formás feneked lesz tőle. Kell hozzá reflex, a technikát meg megtanítják, bár pár évvel le vagy maradva, de nem vészes. A balkezesség meg sokak szerint előny, mert nem nagyon tudják tanítani ellenük védekezni a többieket, kevés balkezes vívó van. Illetve más markolat kell, szóval arra be kell ruháznod, mert ritkán van az egyesületeknek!
Egyébként sem olcsó sport, ez plusz költség.
várd ki a végét, nem biztos, hogy nyáron lesz edzés, sok helyen van nyári szünet.
amúgy jó sport, de nagyon terheli a térdet.
Én speciel nem vívok.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!