Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Wing Tsun vagy Aikido vagy...

Wing Tsun vagy Aikido vagy egyéb (Borsodban)? (Felpontozás értelmes válaszokért)

Figyelt kérdés

Borsodban, Szerencs közelében lakok. Ott Aikido edzés van. Szerintetek megérné nekem Miskolcra járni Ju Jitsu vagy Wing Tsun edzésre? Egyébként ez a két harcművészet jön be nekem legjobban. Ha van más harcművészet edzés közelben akkor leírnátok és hogy milyen minőségű?

Előre is köszönöm a válaszokat!

14F

2014. máj. 6. 16:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

El ne kezd a wing tsunt, még időben szólunk! Hogy miért ne, azt már pár százszor leírták/leírtam ezen az oldalon! Le se menj megnézni egy "edzésüket" se (hidd el nekem, nem veszítesz semmit)! Beszippantanak, megfertőznek a Máday marketinggel, átmossák az agyadat a reklám maszlagokkal és ott ragadsz! El fogsz hinni mindent, amit mondanak, de az mind csak átverés lesz! Azt fogod hinni magadról rövid idő után, hogy te vagy a legyőzhetetlen kung-fu harcos és hogy a te stílusod a legtökéletesebb, de ez hazugság! Így csak hamis önbizalmad lesz, egészen addig, amíg egy átlag boxoló vagy egy agresszív cigány el nem keni a szád! Akkor majd rájössz, hogy a szutyok WT csak egy csapda, de addigra már késő lesz! Higyj nekünk, mi csak a javadat akarjuk!

Az Aikidoról nem tudok neked sajnos nyilatkozni, de hála Istennek itt van Aikiboxer, aki tényleg vágja a témát!

A Jiu-Jitsut én is tiszta szívemből ajánlom! Színvonalas oktatás, minden edzésen sparring, erősítés, nyújtás, stb.! Kezdd el azt!

2014. máj. 7. 13:01
 12/21 A kérdező kommentje:

Utolsó és utolsó előttinek és az előttinek (xD) is köszönön. Igazából a WT-re már előbb is gondoltam ezt, mivel rengeteg topicot elolvastam. Az egyébként tényleg igaz, hogy csak egyenesen, szemből ütnek?

Aztán tudom, hogy nagyon messze van Miskolc, illetve a Győri kapu meg még messzebb. Kocsival beérni úgy 40 perc, busszel meg 1 óra, 20 perc körül lehet. Viszont a környéken lévők nem jönnek be igazán. Birkózás igazából az a helyzet, hogy nagyon nem jön be az, hogy az embert leviszed földre és ott csak a saját erőddel nyomd le 2 vállra. Bocs ha valamit nem igazán értek, laikus vagyok a témában. Arról tudok még, hogy van Shotokan és Kyokushin karate is, egy ismerősöm jár és tele van két-zöld foltokkal és engem a dolog filozófiája is, nem csak az, hogy "készüljünk fel versenyre".

Valaki véletlen nem tudja, hogy hogy lehetne a Győri kapuhoz leggyorsabban eljutni? Mert kb. gimiben általában olyan 2:45-kor végzek. Heti 2 edzés elég lenne?

2014. máj. 7. 14:42
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos minden kérdésedre nem tudok válaszolni, mivel nem arra felé lakom!

Az viszont igaz, hogy a wing tsunosok csak szemből ütnek, csak egyenes pályán! Legalábbis ez az elképzelés, de azért az ő "ütésüket" nem nevezném ütésnek! Maga az elgondolásuk jó, hiszen A KÉT PONT KÖZÖTT A LEGRÖVIDEBB ÚT AZ EGYENES valóban így van, viszont mivel őket ennek a momdatnak a gyakorlati részére nem tanítják meg, így ez a való világban használhatatlan! Nem a wt rendszerével van a baj, hisz az önmagában jó volna, viszont a gyakorlati részleg hiánya végett az elméletük mindig csak elmélet marad! Mégegyszer elmondom, maga a rendszer jó, hiszen ott a wing CHUN: jó harcosok, gyakorlatban tudják alkalmazni tudásukat, hisz minden edzésen kumitéznak, stb.!

A shotokan karatéról sokat nem hallottam, de annyit tudok, hogy a Magyarországon oktatott shotokonnak semmi köze nincs az igazi tradícionális shotokanhoz, úgyhogy én nem ajánlom!

A kyokushin csak sportkarate, azért mert a barátod kék-zöld foltokkal ment haza egyik edzés után, még nem azt jelenti, hogy jó vagy kemény! Tény, hogy valamilyen mértékben azért szokják a fájdalmat a rendszeres randorinak hála, erősítés-nyújtás megy ezerrel, tehát azért vannak pozitívok dolgok is! Viszont a világon elterjedt kyokushin oktatás szintén ratyi!

Keress valami igazi, valódi, gyakorlatias küzdősportot/harcművészetet, ahol alap dolog a sparring, az erőnléti edzés, a nyújtógyakorlatok, támadástechnika, védelmirendszer kialakítás, mozgáskoordináció fejlesztése és egyebek!

Válaszd a Jiu-Jitsut, nem bánod meg! De egyébként a birkózásnak is hasznát vennéd, higyj nekünk!

2014. máj. 7. 15:00
 14/21 A kérdező kommentje:
Egyébként ne értsetek félre. Kyokusin edzés abszolút nem tetszik, mert ki az aki szeretne kék-zöld lenni. Tehát maradt a Ju Jitsu, ami legjobban is tetszik, plusz szinvonalas edzés. Kösz.
2014. máj. 7. 15:06
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ott is lesz sparring, nem is akármilyen, azzal pedig együtt jár a kék-zöld folt, de ezeket ne akard megúszni! Ahhoz, hogy az ember fejlődni tudjon és jó harcos váljon belőle bizony be kell kapni pár pofont! Ez a wing tsunban nem így van, hiszen ott minnél "jobb harcos" akarsz lenni, annál több lóvét kell becsúsztatni a vezetőség zsebébe! De egy igazi harcművészetben/küzdősportban csak küzdelem árán leszel egyre tapasztaltabb és tapasztaltabb! De ezek az ominózus kék-zöld foltok egy bizonyos idő után már n fognak érdekelni, nem fognak zavarni, hozzájuk szoksz! Rá fogsz jönni, hogy nem számítanak a foltok, mert azok csak azt jelképezik, hogy igazán harcoltál!
2014. máj. 7. 15:27
 16/21 A kérdező kommentje:
Főként környékiektől kérdezném, hogy vonattal, vagy busszal érdemesebb lenne bejárni? Azt néztem, hogy ha vonattal megyek, akkor kb. olyan 6,2 km-et kellene gyalog menni. Erre tudnátok megoldást? A cím: Miskolc, Győri kapu 145, vagy van egy mellékutca ott, Réz utca 2. .
2014. máj. 8. 18:19
 17/21 Singham ***** válasza:
Vonatnál leszállsz a tiszain, onnan meg villamos. Legkönnyebben így jutsz el.
2014. máj. 9. 16:58
 18/21 A kérdező kommentje:
Ugye azt mondják, hogy a Tiszai pályaudvar és Győr környéke is veszélyes, főleg még ez tart vissza egy kicsit. Ez tényleg igaz? Vagy hogy tudnám ezt a veszélyt "elhárírani"?
2014. máj. 9. 22:47
 19/21 Singham ***** válasza:

Hát én jó párszor közlekedtem a tiszai környékén, de semmi bajom nem lett. Győrinél nem tudom milyen a környék, de ott van egyből a megállótól a Jujutsu edzés.

Ha az alapszabályokat betartod (nem feszítesz, sose válsz ki a tömegből, stb.) nem hiszem, hogy bármi bajod lesz majd.

2014. máj. 10. 11:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Ju jitsu jó választás önvédelemre.

A wing tsunt,meg az aikidót olyan gyengén oktatják Magyarországon,hogy önvédelemre alkalmatlanok.

2014. júl. 8. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!