Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Wing Tsun vagy Aikido vagy...

Wing Tsun vagy Aikido vagy egyéb (Borsodban)? (Felpontozás értelmes válaszokért)

Figyelt kérdés

Borsodban, Szerencs közelében lakok. Ott Aikido edzés van. Szerintetek megérné nekem Miskolcra járni Ju Jitsu vagy Wing Tsun edzésre? Egyébként ez a két harcművészet jön be nekem legjobban. Ha van más harcművészet edzés közelben akkor leírnátok és hogy milyen minőségű?

Előre is köszönöm a válaszokat!

14F

2014. máj. 6. 16:32
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Egyébként szeretnék kicsit megerősödni és mellesleg önvédelem szempontjából sem lenne utolsó.
2014. máj. 6. 16:33
 2/21 anonim ***** válasza:
szerintem járj be Miskolcra és nézd meg a jujutsu ha van sparring és normális az edző/edzőtársak akkor szerintem ezek közül a legjobb választás. A hazai viszonyokat nézve nem valószínű, hogy a WT-n és Aikidon rendesen megtanítanának megvédeni magad, de az biztos ha elmész mind 3 edzésre és megnézed melyik a legszimpatikusabb.
2014. máj. 6. 17:18
 3/21 anonim ***** válasza:
14 évesen sparring, meg jó edzőtársak? lol, gyerekedzésre engedik csak max...
2014. máj. 6. 17:46
 4/21 A kérdező kommentje:

Kérlek ne nézzetek le. Igaz, most erre jöhetne, hogy miért gondolom magamról, hogy "nagy" vagyok.

Egyébként a ju jitsu-ra én is gondoltam, viszont ott általában van rendes erősítés?

Másrészről, pedig egy éve volt egy tért sérülésem és igazából ezzel szeretnék megerősödni és hosszabb időre tervezem a dolgot. Megnéztem a dojo honlapját ahol igazából 14 éves kor a gyerek edzés felső korhatára, illetve a felnőtt alsó korhatára. Ilyenkor vajon hová sorolnának? (mondjuk 181-182 cm vagyok)

2014. máj. 6. 18:10
 5/21 anonim ***** válasza:

gyerekhez

felnőtt edzésen összetörnek, mint a ropit

2014. máj. 6. 18:11
 6/21 anonim ***** válasza:
14 évesen bőven mehetsz felnőtt edzésre.. nem értem miért írja ezt az előttem lévő. alapból ott kezdődik, hogy kezdőket nem verik meg(max a sz@r helyeken ahol az edző hagyja, hogy emberkedjenek az odajárók) és testalkatra amúgy sem különbözik egy átlag 14 éves egy vékonyabb felnőttől. a gyerek edzés lényege az, hogy méretben kb. egyenlőek legyenek az emberek ami ebben a korban bőven megvan(pl. 8 éves nem fogja a 20 évest dobálni)
2014. máj. 6. 20:07
 7/21 A kérdező kommentje:
Utolsónak legszivesebben 120%-ra vinném az értelmes válaszok százalékát, mivel nincs meg benne a lekicsinylő hangsúly, meg a 8 éveseknek mondott egyszerű hasonlatok. Egyébként köszönöm a hasznos válaszokat.
2014. máj. 6. 20:17
 8/21 A kérdező kommentje:
Ju jitsuban van akrobatika? Mert ugye Ninjutsuba van és ju jitsunak a "származéka"
2014. máj. 6. 20:22
 9/21 Singham ***** válasza:
Menj Jujutsura. Ismerem az edzőt, jól tanít. Nem rég Kubába is meghívták. Nyugodtan menj hozzá. 14 évesen meg már felnőtt edzésen leszel, de ne félj, vannak hozzád hasonló korúak is. Akrobatika meg annyira nincs, de meg kell tanulnod majd helyesen esni.
2014. máj. 6. 20:31
 10/21 aikiboxer ***** válasza:

Szerintem is jó választás a ju jutsu.

Csak azt szeretném megkérdezni, hogy nincs ez neked túl messze? Most nézem, hogy kocsival 40 perc. Ha csak 14 éves vagy és emiatt tömegközlekedéssel jársz, akkor az minimum egy óra utazást jelent -- túl sok. El fogod veszteni a motivációdat.

Olyan edzést keress, amely a lakhelyedtől nincs 30 percnél messzebbre, és el tudsz menni heti 3 alkalommal. Ha az aikido nem tetszik, akkor van Szerencsen birkózás és shotokan karate is.

[link]

Ezek nem bejövősek?

2014. máj. 6. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!