Fitness-teremben mivel kezdjek, ha elkezdek járni?
Na pont erre találták ki az edzőt, hogy segítsen.
Az edző ezt tanulta, ez a munkája, ebből él.
Te másból élsz, senki sem várja el tőled, hogy érts hozzá.
A gond ott kezdődik, amikor valaki azt hiszi hogy ért hozzá....
Ezért hagyják abba sokan, mert így nem jön az eredmény.
Szerintem a sulyzózást elkezdheted első edzésen is akár, ez szerintem nem számít ha nem vagy nagyon elhízva.
Az étrenden változtass, sokat fuss, bicajozz.
Amugymeg ha látszik a hasizmod az nagyon jó. Csak gyurni kell egy kicsit aztán sok változás lesz.
kezdésnek bemelegítés. Ez nem kérdés :)
Komolyan: kezdő átmozgató edzésterv, pont az ilyen helyzetekre lett kitalálva. Gyakorlatilag "mindenből egy kicsi" elv. Személyi edzőt szerintem nem éri meg, mert nagyon drága (nekem, szerintem), és gyakorlatilag az interneten bármilyen gyakorlatot meg lehet tanulni jól kivitelezni!
Vannak a BBTV menüben videók is. nagyon jó oldal, tele hasznos infókkal!
"és gyakorlatilag az interneten bármilyen gyakorlatot meg lehet tanulni jól kivitelezni!"
Ezt te sem gondolod komolyan?!
Akkor miért van az, hogy én a teremben SENKIT sem látok, aki helyesen tudja kivitelezni még a leg alapvetőbb gyakorlatokat se?
Bármibe lefogadom, hogy te sem, ha csak onnan tanultad.
Drága az edző?
Most mondjam azt, hogy amit edző nélkül bohóckodnak a teremben a legtöbben, az színtiszta idő -és pénz- pocsékolás?
Én 20 éve kezdtem edzeni, ha nekem lett volna akkoriban edzőm, a mai szintemet 3-4 év alatt elérhettem volna.
Tehát a teremben töltött idő, amit egy hozzá nem értő csinál, annak 3/4 része elvesztegetett idő.
Azért úgy már csak megéri fizetni a tudásért, a segítségért, nem?
00:32
Hát igen, én is egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a teremben hány ember tudja helyesen kivitelezni például a váll gyakorlatokat.
De ha valaki mindenképpen internetről akar tájékozódni, akkor én ezt az oldalt tudom ajánlani:
ma 09:50:
Valóban jó oldal, amit ajánlottál. Átnézem, ha lesz időm.
Sajnos a magyar "gyúrós társadalom" ilyen oldalakat, vagy ilyen színvonalú hasonló oldalakat nem használ.
Mindenki ezt az (ő szavaikkal élve) fogyatékos body.builder.hu -t isteníti, ahol csak akkor van valami értelmes cikk, ha átvesznek valamit egy külföldi oldalról, azok is 4-5 éves cikkek.
Az oldal mondanivalója:
"olvass alapismereteket, vegyél Scitecet, igyál vért!"
Ezzel a "tudással" felvértezve jönnek ide okoskodni, meg a teremben osztják az észt....
Egy olyan embertől (nyúltól :-D ) akarnak tanulni, aki nyíltan kimondja, hogy nem szokott nyújtani edzés után....
(sok ilyen baromság van, csak ez volt a legutóbbi ,amin kiakadtam)
00:32
Belinkeltem egy oldalt, amin normálisan, videókkal meg van mutatva az edzés. Le van írva, hogy mit kell csinálni, hogy kell érezni a gyakorlatot. Mellesleg én sem látok a teremben sok embert, aki szabályosan csinálná a gyakorlatokat, de ezt nem fogom szóvá tenni, max ha megkérdeznek.
Mindenesetre igenis meg lehet tanulni. Kell hozzá egy kis IQ, több, mint ahhoz hogy edzőbá szépen megmutogassa, de lényeges spórolás.
Az meg a pláne, hogy többnyire az edzők sem tudják normálisan(szabályosan) végrehajtani a gyakorlatokat.. Innentől kezdve NC
Utolsó:
Ez sajnos igaz. Magyarországon kevés a jó edző és tudod miért?
Mert aki valóban jó, az megy ki külföldre, ahol megbecsülik és elismerik a tudását.
Itt nem lehet megélni rendesen, mert mindenki az edzőn akar spórolni.
Én 35 éves vagyok, 20 éve kezdtem el edzeni, azóta lett némi tapasztalatom.... sok mindent én is rosszul csináltam én is, és most úgy gondolom, 95 % -ban helyesen edzek és kb. 80 % -ban helyesen táplálkozok.
Elértem egy formát, amivel be tudnék készülni egy versenyre, ahol huszonéves srácokkal kellene egy színpadra állnom. (ehhez én már öreg vagyok, és hiányzik belőlem az a fajta mazochizmus, amit egy versenydiéta megkövetel)
Ha én az elejétől kezdve edzői iránymutatás szerint edzettem volna, akkor akár 10-12 évvel ezelőtt is elérhettem volna ezt a szintet, amin most vagyok.
Ki tudja mi lett volna úgy belőlem....
Akár még akármi is
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!