Hogy lehet szakszerűen (és biztonságosan) kiroppantani a gerincünket?
Először mindenképpen segítséggel kéne próbálni, szakember felügyeletével, aki tud hasznos technikákat mutatni és ha esetleg becsípődik egy ideg, rögtön segítségedre tud sietni.
Egy végtelenül egyszerű és veszélytelen technikát ajánlanék, nekem ez kiropogtatja a gerincem. (Egyébként gerincferdüléses vagyok, nekem emiatt mutattak néhány technikát anno)
Feküdj le a hátadra, a földre. Helyezkedj el kényelmesen. Emeled fel összezárva a két lábad, úgy és addig, amíg meg nem emelkedik a csípőd. Igyekezz a földön a tartani a feneked. Tartsd így magad, amíg nem számolsz el 15-ig. Majd óvatosan, lassan rakd a földre a lábad és fokozatosan nyújtózkodj ki, végül a karoddal is. Feszítsd meg magad addig, amíg vagy nem ropogsz, vagy amíg csak tudod. Ezt naponta kétszer ismételd, gyakorlatonként pedig eleinte 3 alkalommal, majd akár 5-re is növelheted a számot. A fontos, hogy földön végezd a gyakorlatot, mert az ágy túl puha és besüppedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!