Rossz döntés volna a Wing Tsun Kungfu?
Örülök ha van. Shotokan versenyeken nincs fullkontkat ezért van ahol így is edzenek. Tulajdonképpen alig érnek egymáshoz az emberek + combos sincs.
Akik meg erre alapozva edzenek, hát...
Ne keverd össze. Shotokanban nincs verseny, ahol verseny van az kamukarate nem shotokan.
Shotokannal inkább az a baj, hogy nem nagyon tanítják, mert ugye amíg a versenyezgetős bu:zulások trendik és aranyosak, addig az igazi kemény karate (mint minden harcművészet) kissé brutális és fárasztó tanulni. Így egy igazi shotokan-os az erős.. nem kell félteni. Á de a versenykaratésokat viszont sosem kell komolyan venni. Mert még a tehetségesebbeknek is lesznek olyan hátrányok amik miatt egy tehetségtelen és mezei boxoló is kinyírja őket.. na te erre a sportkaratés versenyzős témára gondolhattál, szerintem. De tényleg ez az elterjedt.
Mádayt kiütni, azt hiszem szívesen megnézném azt a ketrecharc meccset. Unalmas nem lenne, az biztos.
Hogy mennyire ütnéd ki az igazából mindegy, de nem biztos hogy rád fogadnék :D
*sparring
*merne
Nem oltogatsz, én pedig nem magammal beszélgetek hanem reagálok rád vagy éppen BBKristófra.
Nem tinilányok vagyunk, hogy azzal foglalkozzunk hogy egymást oltogassuk bármiért is főleg hogy még csak komoly nézetkülönbségünk sincs. Legfeljebb nyomokban eltérő véleményünk, ez meg elég egy érdekes témázáshoz (feltételezem hogy számodra is érdekes valamennyire, ha kérdést írtál ki ezzel kapcsolatban).
Tehát akkor.. :)
Persze hogy nem félnél kihívni és megverekedni, a bunyóban semmi félelmetes nincs annak aki ebben él.
Hogy a wingtsunban van-e sparring azt bontsd ketté. Ne keverd szerintem össze az alap átlag WT edzéseket és Máday saját felkészülését. Én nem lepődnék meg, ha ő rendesen tolna sparring bunyót.
Én nem tudom, előre azt feltételezni hogy nincs küzdelmi rutinja egy mester edzőnek, hát vagy igaz lesz vagy nem. Viszont az ő mozgásán látszik hogy van erő benne (meg maga sem kis darab), az nem látszik hogy vajon mennyire rutinos verekedő, de azt még én is tudom róla hogy fene gyors (termetét meghazudtolva) tehát ha a képességeit a gyakorlatban alkalmazni tudja, márpedig mire fel gondolná bárki is hogy ő (a hazai WT vezetője) ne tudná alkalmazni.. akkor nála szerintem egy zúzós stílus lenne a WT.
Erről írtam korábban, hogy maguk a wt technikák, elvek nem rosszak. Ha valakinek van olyan mozgáskultúrája hozzá hogy megtölti erővel a mozdulatokat, akkor az veszélyes. Én például nem lennék rossz wingtsunos/wingchunos, mert már tudok mozogni. Ha a wt-sek is megtanulnának mozogni, akkor a technikáik bizony nem lennének rosszak. A "mókusboxból" hirtelen valami komolyan zavaró dolog születhetne, én úgy gondolom Máday ilyen. De én néztem sok videót róla, ezekre alapozom a véleményemet + személyes beszámolóra.
Ez nem is igazán volt kérdés, küzdősport világban ezeket illik tudni, hasonlóan látni mint leírtad, hiszen bármikor elvégezhetők ilyen gyakorló meccsek, és az eredmény általában megmutatkozik.
Nem használnak megfelelő edzés szisztémát, képesség fejlesztő módszereket, így bármilyen 'fegyver' (technika) legyen a kezükben, te ki fogod ütni mert te tudod is használni a saját technikád. És ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!