Lehetne már most naponta kétszer futni?
Sok helyen írnak a túledzésről és én sem szeretnék megsérülni, de annyira élvezem a futást. Egy hete kezdtem el ismét, gyerekkoromban versenyszerűen futottam. Baj lenne, ha már most naponta kétszer is mennék? (reggel este)
L/23
semmi értelme, ha egészségmegőrzés céljából csinálod akkor meg pláne.
heti 3 alkalom futás, fél és egy óra időtartam között, teljesen megdolgoztatja a szív és keringési rendszert,a combizmokat, és a többi lábizmot, serkenti a test zsírégető képességét, felpörgeti az anyagcserét.
de ezért cserébe kapsz egy csomó negatív dolgot,ami halmozottan érint, ha többet futsz az átlagtól.
a futás terheli szint a legjobban az összes lábon lévő ízület(térd, boka, lábboltozat), és a csípő ízületet, meg az ágyéki csigolyát.ott vannak még az ínszalagok és a kötőszövetek, amik sokkal lassabban regenerálódnak, mint az izmok, ugye a lábizom a test leglassabban regenerálódó izma, 72-96 óra a teljes idő, míg kipiheni magát.ezért is jobb lenne a heti 2 futás, de a 3 alkalmat nem érdemes túllépni, lehet nem az elején jön elő a negatív hatása, de előjön, és onnantól csak rosszabb lesz.
ha nagyon mozogni akarsz, akkor saját testsúlyos edzés vagy súlyzós edzést érdemes beiktatni a többi napra, hogy a test harmónikusan fejlődjön, de itt azokat az izmokat megcélozni, amik nem a futó izmaidat érintik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!