Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hosszútávfutóknak milyen...

Hosszútávfutóknak milyen táplálékkiegészító volna jó?

Figyelt kérdés

Heti 120-150km között futok. Versenyekre készülök korosztályos válogatottbeli szinten.

Milyen táplálékkiegészítők volnának jók nekem ?

Előre is köszi a válaszokat.

2014. márc. 21. 23:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
valami sport multivitamin csomag a többit meg neked kell tudnod, mi van meg a szilárd étrendedben, meg mi nincs.
2014. márc. 21. 23:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
vitamin és ásványi anyag kiegészítők, vagy komplex multivitamin, legalább edzés után fehérje, ami gyorsan felszívódik, és regenerálja az izmokat(vagyis elkezdi), ízületregeneráló(glükozamin tartalmú kiegészítők)
2014. márc. 21. 23:20
 3/11 aikiboxer ***** válasza:

Futó ismerős (igaz, csaj) terhes vitamint szed (elevit, materna), mert azokban minden van.

Én nem vagyok futó, de ezeket szedem elég intenzív terhelés mellett:

- scitec mega daily one

- 1000-es C

- CaMg

- Omega3

A futáshoz meg baromi egyszerű izotónikus italt gyártani otthon, ha nem akarsz erre költeni: 100% multivitamin gyümölcslevet felhigítasz vízzel és kicsit megsózod. :)

2014. márc. 22. 08:43
 4/11 aikiboxer ***** válasza:
És ahogyan az előttem lévő írja, futás után protein (én többnyire scitec 100% whey proteint iszom -- elviszed pohárban a port és csak felöntöd vízzel), meg egy kis szőlőcukor/dextróz.
2014. márc. 22. 08:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel a kérdés. Néha megőrülök és a 10-12km-es futás után még elmegyek kondiba súlyzózni. A helyes kaja engem is érdekelne mert én futás után pl csak fehérjét nyomok meg amino start. Ugye mindenki azt mondja hogy futás után nemjó a gyors ch diétáál stb, viszont lassút meg nem akarok mert a kövi eddzésre nem akarok teli hassal menni. Néha kompromisszum ként ezsek utána egy banánt vagy almát. Súlyzós eddzés után meg általában késő van ilyenkor csak fehérjét nyomok meg vmi zöldséget meg minimális ch-t mert ugye lefekvés előtt azt sem szabad. Másnap reggel meg egy lovat megtudnék enni és kb egész nap éhes vagyok.
2014. márc. 22. 09:43
 6/11 aikiboxer ***** válasza:

Miért nem jó futás után a dextróz?

A futáshoz használt izmoknak is szükségük van utántöltésre.

2014. márc. 22. 10:39
 7/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. de még egyéb ötlet. Igazából a futás utáni visszatöltés volna a legfontosabb. meg a savasodás kitolása.
2014. márc. 22. 14:38
 8/11 anonim ***** válasza:
energia gél-ek de gondolom ezeket ismered. Akkor segíthetnek még pl a no. fokozók bár ezektben van egy csomó koffein is ami nekem azt a hatást váltja ki hogy az elején túlpörget aztán meg befáradok szal azzal óvatosan. izotoniás italok segíthetnek még.
2014. márc. 23. 10:22
 9/11 A kérdező kommentje:
olyan izotóniás ital segíthet amit az egyik felhasználó fent említett ? narancslét felönteni vízzel + só ?
2014. márc. 23. 14:10
 10/11 aikiboxer ***** válasza:
Aha -- kétszeresére higítod a narancslevet és picikét megsózod.
2014. márc. 23. 15:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!