Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen a jó tollasütő?

Milyen a jó tollasütő?

Figyelt kérdés
Ha vennék még egy tollasütőt, az biztosan Yonex márkájú lenne. Viszont még ott a kérdés: Milyen fajtát válasszak? Leginkább a rugalmasság érdekelne engem. Extra merev, csak simán merev vagy közepesen rugalmas? De ha esetleg ti is jártok versenyezni, megírhatnátok, milyen fajta a jól bevált ütőtök.

2014. febr. 23. 08:07
 1/3 anonim válasza:

Szia! :)

Ne válassz túl gyenge huzalozású ütőt, mert azzal nem tudod elég erősen megütni a labdát (lecsapásnál stb.).

Leginkább a közepesen rugalmas felel meg szerintem.

Akár egy labdával is ellenőrizni tudod: ha megütöd az ütővel, akkor a legjobb minőségűnek egy kissé pengő hangja van.

Persze nem mindegy, hogy régebb óta tollasozol már, vagy csak most kezded. Eleinte ne válassz túl komoly ütőt, amíg csak "ismerkedsz" a sporttal. :)

2014. márc. 14. 15:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Az ütő merevsége és a húrozás feszessége két külön dolog. A kerettől függően bizonyos határok között minden ütőt lehet keményebbre vagy puhábbra húrozni. (Ebben szerintem kérd ki a húrozó tanácsát, mivel ő találkozik a legtöbb ütővel. :-) )Az ütő merevségét viszont a játékstílus alapján érdemes választanod, ebben egy edző tud tanácsot adni. A márkás ütők már mind jók, kérdés, hogy Neked mi a megfelelő. Kérj teszt ütőt és próbáld ki játék közben.

2014. márc. 16. 08:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! :)
2014. márc. 26. 13:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!