Miert nem jo minosegu a Hervises kettlebell?
Olvastam, hogy vki irta, hogy azokat nem ajanlja. Mi vele a gond?
Illetve hol vehetnek vagy rendelhetnek? Honnan tudom, hogy mekkora suly megfelelo szamomra?
Én eddig csak undorító, böszme nagy gagyi műanyag borításút láttam a Hervisben. A 6 kilós akkora térfogatú ezzel a borítással, mint a 16, baromi kényelmetlen. Az is ilyen nyugati divatbaromság, hogy kb. 0,5 kilónként skálázzák a belleket, holott a hivatalos, eredeti régi kettlebellek súlya mindig a 4kg többszöröse.
Szerintem, mivel a kettlebell is egyszerűségénél fogva olyan kitűnő, nem kell túlbonyolítani a vásárlását. Ha már a fentiekre figyelünk, előrébb vagyunk sokkal. Lévén a teste egy gömb, így a fül alakjának a variálásával lehet még sokat változtatni rajta, hogy milyen is lesz a fogása, hova fog végül esni a súlypontja, és még egy kicsit a talppal is. Mi egyszerűen online plazákból rendeltünk, vatera, shopping-all, stb. ezek játszanak, vagy természetesen sportboltok, ahol kapható normális, hiszen itt ki tudod előtte próbálni, ami azért nem rossz.
Átlagos férfinak 12-16 kilósat szoktak ajánlani, átlagos nőnek 6-12-set, de mindig a vásárlás előtt javasolják fontosságilag, hogy inkább menjen el az illető órákra néhány alkalommal, ahol megtanulja a helyes kivitelezést, megtalálja a neki megfelelő súlyt, és akár ki is nőheti a kezdősúlyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!