Önvédelmi célból milyen harcművészetet javasolnátok a nőknek?
Mindenhol a krav maga-t hirdetik nagyon, de ahogy utánaolvastam, nincs sok értelme.
Szeretem az ütős-rúgós edzéseket pl. kick box aerobic, de tudom, hogy ez egyáltalán nem olyan, mint ha tényleg harcművészetet tanulna az ember... Szerintetek huszonévesen nem késő még elkezdeni valamelyiket?
Azt mondják róla, hogy Kozák eredetű önvédelmi rendszer (egyébként már harcművészetnek is tekinthető).
Akárhogy is legyen, az igazi Systema egy belső stílus, ami a kínai taichi mozgásához áll közel. Lényeg, hogy belső stílus, és működik, és itthon is ügyesen csinálják.
Az már más kérdés, hogy ahol wudang kungfu/ taichi is van, ott vajon systemázni érdemes vagy kungfuzni. Valószínűleg mindkettő jó választás.
"Akárhogy is legyen, az igazi Systema egy belső stílus, ami a kínai taichi mozgásához áll közel. Lényeg, hogy belső stílus, és működik, és itthon is ügyesen csinálják."
Kamu!
Olvasd el aztán rájössz, hogy SEMMI köze sincsen a taichihoz, és pláne nincsen a belső stílusokhoz. A systhema nagyon is kemény, semmi lágy elemet nem tartalmaz. Ne okoskodj olyanról amihez nem értesz.
Kérdező! Ettől függetlenül a systhema egy kiváló önvédelmi rendszer, érdemes tanulni!
Birkózó, erről nem nyitok vitát.
Rohadt sokszor igazad van, igen.
De szerintem ez a mozgás
http://www.youtube.com/watch?v=rz5k5LmEJ-c#t=52
..márpedig tipikusan a belső stílusoké. Ha a taichiból vették a systemát, ha nem.
Erről nem nyitok vitát, érdekességképpen elmondhatod miért mozog egy systema instruktor úgy ahogy, én elmondom azért, mert ugyan azt a lágyságot használják mint a taichisok. Ennyi.
Nem kell egyetérteni, lényeg hogy ölni lehessen vele, vagy ha úgy tetszik akár ne ölni csak túlélni.
De a budomagazin elég proli hm/ks portál :)
http://www.youtube.com/watch?v=6vYdsbpVIzk
Annyira nem lágy stílus, hogy szinte el tudom képzelni mennyire feszült arcok oktatják (Mikhail Ryabko, Vladimir stb.)
Wing Tsunt a kérdező elfelejtheti az országban, mert nem oktatják jobban mint a kravmagát.
Sajnos ez Magyarország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!