Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Önvédelmi célból milyen...

Önvédelmi célból milyen harcművészetet javasolnátok a nőknek?

Figyelt kérdés

Mindenhol a krav maga-t hirdetik nagyon, de ahogy utánaolvastam, nincs sok értelme.

Szeretem az ütős-rúgós edzéseket pl. kick box aerobic, de tudom, hogy ez egyáltalán nem olyan, mint ha tényleg harcművészetet tanulna az ember... Szerintetek huszonévesen nem késő még elkezdeni valamelyiket?

2014. febr. 10. 15:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha már itt tartunk, a Systema is kellőképpen komoly.
2014. febr. 13. 20:17
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, próbálok most utánanézni, hogy egyáltalán mire van itt lehetőség. Systema önvédelmi edzést már találtam. Utolsó, tudnál nekem erről írni egy kicsit bővebben?
2014. febr. 13. 20:43
 13/21 anonim ***** válasza:

Azt mondják róla, hogy Kozák eredetű önvédelmi rendszer (egyébként már harcművészetnek is tekinthető).

Akárhogy is legyen, az igazi Systema egy belső stílus, ami a kínai taichi mozgásához áll közel. Lényeg, hogy belső stílus, és működik, és itthon is ügyesen csinálják.

Az már más kérdés, hogy ahol wudang kungfu/ taichi is van, ott vajon systemázni érdemes vagy kungfuzni. Valószínűleg mindkettő jó választás.

2014. febr. 13. 20:57
 14/21 anonim ***** válasza:

"Akárhogy is legyen, az igazi Systema egy belső stílus, ami a kínai taichi mozgásához áll közel. Lényeg, hogy belső stílus, és működik, és itthon is ügyesen csinálják."

Kamu!

[link]

Olvasd el aztán rájössz, hogy SEMMI köze sincsen a taichihoz, és pláne nincsen a belső stílusokhoz. A systhema nagyon is kemény, semmi lágy elemet nem tartalmaz. Ne okoskodj olyanról amihez nem értesz.

Kérdező! Ettől függetlenül a systhema egy kiváló önvédelmi rendszer, érdemes tanulni!

2014. febr. 13. 21:08
 15/21 anonim ***** válasza:

Birkózó, erről nem nyitok vitát.

Rohadt sokszor igazad van, igen.

De szerintem ez a mozgás

http://www.youtube.com/watch?v=rz5k5LmEJ-c#t=52

..márpedig tipikusan a belső stílusoké. Ha a taichiból vették a systemát, ha nem.

Erről nem nyitok vitát, érdekességképpen elmondhatod miért mozog egy systema instruktor úgy ahogy, én elmondom azért, mert ugyan azt a lágyságot használják mint a taichisok. Ennyi.

Nem kell egyetérteni, lényeg hogy ölni lehessen vele, vagy ha úgy tetszik akár ne ölni csak túlélni.

De a budomagazin elég proli hm/ks portál :)

http://www.youtube.com/watch?v=6vYdsbpVIzk

Annyira nem lágy stílus, hogy szinte el tudom képzelni mennyire feszült arcok oktatják (Mikhail Ryabko, Vladimir stb.)

http://www.youtube.com/watch?v=2PKfW2R6x_E

2014. febr. 13. 21:20
 16/21 anonim ***** válasza:
wing tsun wing chun a tsun a chun tovább fejlesztett verziója csak egy jó edző kell mint mindenből én is arra járok csak férfi vagyok elég könnyen elsajátítottam nem kell nagy erő hozzá a nők még egyszerűbben is megértik sőt egy nő találta fel ng muy ejtés: gí muj tapasztalatból mondom megéri
2014. febr. 15. 19:44
 17/21 anonim ***** válasza:
és nem késő ez inkább ütés láb nagyon nincs használva ha van deréknál nem magasabban szoktunk rúgni nincs benne felesleges mozdulat
2014. febr. 15. 19:47
 18/21 anonim ***** válasza:

Wing Tsunt a kérdező elfelejtheti az országban, mert nem oktatják jobban mint a kravmagát.

Sajnos ez Magyarország.

2014. febr. 15. 22:31
 19/21 anonim ***** válasza:
az a kérdés a JÓ OKTATÓ kell én meg is találtam magamnak ha krav magában sem találsz jó oktatót azt is el lehet felejteni meg kell találni a jó oktatót
2014. febr. 16. 09:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Azt akkor is el lehet felejteni ha talál viszonylag jó oktatót.
2014. febr. 16. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!