Melyik WTF Taekwondo klubbot ajánlanátok Budapesten? És milyen öv kell ahhoz, hogy versenyezhessek?
Figyelt kérdés
Szeretném elkezdeni a WTF-et, eddig ITFben voltam de különböző okok miatt azt abbahagyom.2014. jan. 29. 15:16
1/8 anonim válasza:
Ha a belvároshoz közel laksz, akkor UTE vagy MTK, legalábbis ezek a leghiresebbek. A versenyzéshez pedig 9.kup, azaz sárga csík kell.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!! Én is ezekre gondoltam először mert róluk hallottam.
2014. jan. 30. 12:06
3/8 A kérdező kommentje:
Hát ahogy nézem olyan sokan nem űzik ezt a sportot itthon.
2014. jan. 30. 12:39
4/8 anonim válasza:
hát igen, annyian nem, pl a legutóbbi OB-n ha jól emlékszem kb 300-an voltak összesen, de így is bőven élvezhető volt, és ha jó mesterhez kerülsz, akkor esélyed is lesz az OB-n.
5/8 A kérdező kommentje:
Te hol vagy amúgy? Sok verseny van? Érdemes nemzetközi versenyekre is menni vagy ott szétvernek mindenkit? :D Szerettem az ITFet, a rugdosás része ment, mindig ütésekkel győztek le ha legyőztek, most meg költözök és ezért szeretném elkezdeni a WTF-et.
2014. jan. 30. 22:20
6/8 anonim válasza:
Én személy szerint az MTK-hoz tartozok, de mindössze azért mert itt kezdtem el az edzés, tehát ha az UTE lett volna hozzám közel ott kezdtem volna, de most már semmiképpen se hagynám el az MTK, már csak a mesterek meg a közösség miatt sem, illetve, ahogyan én tudom (és ez most személyes észrevétel) az MTK-ban a Taekwondo minden részét jó szinten tanítják, míg az UTE-ban eléggé a verseny TKD-ra mennek rá, ami nem baj ha az ember versenyezni akar, de én szeretnék önvédelmet tanulni is. Ha jó a lábtechnikád, akkor WTF-ben jó leszel, csak fontos, hogy kitanuld a trükköket, illetve kb 3-4 rúgást jól kell tudnod, és simán vered majd a legtöbb ellenfelet.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ megint :) én anno konkrétan azért kezdtem el a TKDt hogy tudjak mindenféle rúgást. Egy időben a dolgok harcművész oldala is érdekelt, de manapság már inkább csak a versenyküzdelem meg még a formagyakorlatok. Az önvédelem kifejezetten fáraszt, mondjuk ha minden nap lenne 2 óra edzés akkor egy héten egy beleférne.
2014. febr. 1. 21:30
8/8 A kérdező kommentje:
http://www.youtube.com/watch?v=bZIt0wmYNZY ez 98as és elég jól nyomják :D
2014. febr. 8. 00:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!