A sakk van annyira sport, mint a póker vagy az e-sportok. Én inkább úgy gondolom, hogy csak jobb szó híján sorolják be annak.
Te milyen szóval jellemeznél egy testmozgással nem járó, fizikai rákészülést nem igénylő, de kompetitív tevékenységet?
2014. jan. 23. 17:40
12/21 anonim válasza:
a sportnak nem feltétele a mozgás.
1. olyan tevékenység, amelynek eredményessége a készüléssel befolyásolható
2. versenyeken összemérik a tudásukat.
tehát a sakk sport.
A vicc az, ha azért gyúr valaki, hogy alacsony legyen a vérnyomása, meg izmosabb legyen, az NEM SPORT, HANEM REKREÁCIÓ.
2014. jan. 23. 20:29
13/21 anonim válasza:
Attól függ, ki honnan nézi. Megizzadni lehet tőle, csak nem úgy, mint az "igazi" sportoktól. A sakk sport, csak nem fizikai. Bár megnéznék egy Léko vs Madár oda-vissza meccset, egyiket a tábla előtt, a másikat a ringben... Szerintem Madárt viselné meg kevésbé a vereség :D
2014. máj. 4. 12:32
14/21 anonim válasza:
A sakk teljes mértékben sportnak számít. Akárcsak a fizikai(bb)sportokban, itt is van olimpia,sőt még világbajnokság is. Mindemellett ez is számtalan képességet fejleszt, többek között még az állóképességet is, az 5-ös biológusprofesszor szavával ellentétben. Emellett ez a sport is eléggé ki tud fárasztani fizikailag is, ha érted is amit csinálsz. Ezenkívül üzenném annak, aki szerint nem találtak jobb szót, ott van a játék, tudomány, művészet, amelyek mindegyikével hivatkozhatunk és hivatkozunk e sportágra.
2019. júl. 10. 00:17
15/21 anonim válasza:
Tanulmányi versenyek is vannak, ahol a teljesítés eredményessége rákészüléssel fokozható és a résztvevők versenyen mérik össze tudásukat. A matek dolgozatírás tehát sport. Verset szavalni sport. Pukkadásig zabálni sport.
Az a büdös nagy helyzet, hogy egy ideje elkezdték nagyon lazán újradefiniálni a fogalmakat. Manapság az dívik, hogy összemossák a biológiai nemet a nemi identitással (ami szintén megérne ebs misét), de annyira, hogy Ausztrália egyes tartományaiban törvény tervezetet adtak be (talán meg is szavazták?) hogy ne írják rá újszülöttek nemét az anyakönyvi kivonatra, mert “majd eldönti”. Továbbá férfiak is indulhatnak női sportversenyeken, ami persze sakknál nem számít (mert az nem sport), futásnál teljesen esélytelenné teszi a nőket, MMA-nál meg közvetlen èletveszély.
Sakk lehet verseny, de nem minden sport, ami verseny.
2019. júl. 10. 06:06
16/21 anonim válasza:
Az utolsóval értek teljes mértékben egyet. Mindent leírt,amit én is gondolok.
2014. jan. 23. 20:29 !
Te tényleg ennyire hülye vagy?( Még finoman is fogalmaztam)
Tehát szerinted az írástanulás is sport , mert abba is energiát kell belefektetni, meg gyakorolni. Valamint képzeld el még veresenyek is vannak!
Huhh b+! Ritka egy ökör vagy!...
2019. nov. 15. 02:47
17/21 x0 válasza:
Ki kellett volna írni egy szavazást. Nem sport, csak hivatalosan annak hazudják. Ha sport lenne, akkor programozás, matematika/fizika verseny, stb. is sport lenne. Sajnos a számítógépes játékokat is sportnak hazudják, legalább az olimpián nincs. Én a sakkot kivenném: legyen sakk mérkőzés, bajnokság, de ne az olimpián, ne sorolják a sportok közé. Előttem szólók is mondtak érdekes dolgokat: ha a sportot úgy határozzuk meg, hogy a sakk sport legyen, akkor aki nem versenyzés, hanem az egészsége miatt sportol, az nem sportol. Az előttem szólókkal abban is egyetértek, hogy női sportba férfiakat beengedni teljesen feleslegessé teszi a sportot, a versenyt.
2021. dec. 9. 20:31
18/21 anonim válasza:
Ugyanilyen alapon sporrtnak kellene tekinteni minden kártyajátékot, de még az "itt a piros, hol a piros"-t is, mert az is "verseny" (ki fosztja ki a járókelőt hamarabb).
Szerintem hagyjuk ki a sakkot a sportok közül!
Sportnak a testmozgással járó tevékenység tekinthető, a sakkbábu emelgetés pedig nem az.
Kétségtelen, hogy agy kell hozzá, de "agyi sport" kategória nincs definiálva. Fizikai sport annél inkább.
2022. febr. 21. 12:03
19/21 anonim válasza:
A sakkot bármennyire is próbálják ellehetetleníteni-e téren, teljesjogú sport ugyanúgy ahogy például a foci meg a kézilabda stb…Szóval izomagyú, műveletlen emberek nem fogadják el sportnak, az értelmesen mérlegelő ember belátja, hogy igenis IGAZI sport, és aki erre eddig nem volt képes rájönni annak csak ezt tudom üzenni: Te suttyó, üresfejű buta paraszt SZÉGYELD MAGAD!!
2022. aug. 7. 18:01
20/21 No naményi válasza:
Igen a sakk az sport mivel fizikai felkészültséget igényel de ezt csak az érti aki benne van ebbe a sportban már évek óta mint én is 16 éves vagyok 10 éve sakkozók versenyekre járok higgyétek el hogy ez egy igazán nehéz és bonyolult sportág
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!