Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Párszor elkaptak már a nyakamn...

Párszor elkaptak már a nyakamnál fogva, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szevasztok.

5 hónapja bokszolok, párszor már elkapták a nyakam, nekinyomtak a falnak, leforogni nem tudtam.

Ez a tervem: Ha még1x ilyen lesz, megfogja jobb kézzel a nyakam, megfogom balkészzel a csuklóját, ahol megfogta a nyakam, és jobb kézzel, nyomok egy felütést a lengőbordájára. Mivel fogom a kezét így eleve nem csak csípőből megy az ütés, mi erről a véleményetek? Vagy ennél tudtok jobbat?

2014. jan. 18. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Tökön rúgod aztán csáó.
2014. jan. 18. 19:17
 2/6 anonim ***** válasza:

megfogod az egyik ujját amelyiket eléred és megfeszíted hátra,vagy kitöröd.

ha ráversz néhányat a kézfejre esetleg könnyebb hozzáférni az ujjakhoz.

az ujj megfeszítése is pokoli fájdalom.

vagy legyúlsz és erőből megszorítod a tökét,haraphatod is a szorító kart ha eléred,fetrengésnél az arcot is haraphatod.

első fojtásnál meg kinyomod a szemét,vagy csak benyomod a szemét amíg megzavarod,kizökkented.

de persze a legjobb a fenyegetés felismerése lenne és a támadás megelőzése,vagyis amint beér ütőtávba a fenyegető szétcsapod a fenébe,nem várod meg,hogy taperoljon,nem hagyod kibontakozni,te üsd az elsőt.

2014. jan. 19. 00:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Egész más utcán, bokszedzésen kesztyűben és mondjuk birkózóedzésen. Ez bokszedzésen van?
2014. jan. 19. 01:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem.Ez az utca. Pont azért kérdeztem, mert a csavarásokban,földharcban nem vagyok otthon. Másrészt pedig, nem fogom sem harapni, sem pedig a heréit markolászni :D

Ezért gondoltam, egy normális felütés bordára bőven elég..

2014. jan. 19. 01:32
 5/6 aikiboxer ***** válasza:

Nem szabad eljutni oda, hogy megfogja a nyakad. Ha nyúlkál, söpörd félre a kezét agresszíven. Ne engedd, hogy taperoljanak.

Ha már megfogta, akkor jön az aikido vagy ju jutsu -- az aikido ezeket egy mozdulattal lerendezi (ezekre a helyzetekre van kitalálva).

2014. jan. 19. 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Elég béna boxoló vagy, hogy megengeded, hogy taperoljanak. Le kell bombázni az ilyeneket azonnal, amint közelít.
2020. aug. 19. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!