Párszor elkaptak már a nyakamnál fogva, mit tegyek?
Szevasztok.
5 hónapja bokszolok, párszor már elkapták a nyakam, nekinyomtak a falnak, leforogni nem tudtam.
Ez a tervem: Ha még1x ilyen lesz, megfogja jobb kézzel a nyakam, megfogom balkészzel a csuklóját, ahol megfogta a nyakam, és jobb kézzel, nyomok egy felütést a lengőbordájára. Mivel fogom a kezét így eleve nem csak csípőből megy az ütés, mi erről a véleményetek? Vagy ennél tudtok jobbat?
megfogod az egyik ujját amelyiket eléred és megfeszíted hátra,vagy kitöröd.
ha ráversz néhányat a kézfejre esetleg könnyebb hozzáférni az ujjakhoz.
az ujj megfeszítése is pokoli fájdalom.
vagy legyúlsz és erőből megszorítod a tökét,haraphatod is a szorító kart ha eléred,fetrengésnél az arcot is haraphatod.
első fojtásnál meg kinyomod a szemét,vagy csak benyomod a szemét amíg megzavarod,kizökkented.
de persze a legjobb a fenyegetés felismerése lenne és a támadás megelőzése,vagyis amint beér ütőtávba a fenyegető szétcsapod a fenébe,nem várod meg,hogy taperoljon,nem hagyod kibontakozni,te üsd az elsőt.
Nem.Ez az utca. Pont azért kérdeztem, mert a csavarásokban,földharcban nem vagyok otthon. Másrészt pedig, nem fogom sem harapni, sem pedig a heréit markolászni :D
Ezért gondoltam, egy normális felütés bordára bőven elég..
Nem szabad eljutni oda, hogy megfogja a nyakad. Ha nyúlkál, söpörd félre a kezét agresszíven. Ne engedd, hogy taperoljanak.
Ha már megfogta, akkor jön az aikido vagy ju jutsu -- az aikido ezeket egy mozdulattal lerendezi (ezekre a helyzetekre van kitalálva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!