Mitől fáj a térdem, kezdő futó vagyok, és mit tegyek hogy futás közben, után ne fájjon?
Először is milyen talajon futsz? Ha kemény, aszfalt, kő a talaj az az izületeknek jóval nagyobb megterhelést jelent.
Másodszor fokozatosan növeld a futás mennyiségét, ha nagyobb a fájdalom akkor inkább pihenj. A térdednek is hozzá kell szokni a terheléshez.
Szia, a kérdező vagyok. Nagyon vigyázok, 2 hónapja futok és fokozatosan terheltem eddig, és csakis salakon futok. Olvastam, hogy az ízületeknek idő kell amíg megszokják a terhelést, de ha fáj és pihentetem, akkor hogyan fogja megszokni?
(semmiképp sem szeretném abbahagyni ha nem muszáj, nagyon jól érzem magam, és gyönyörűen alakul a testem- remélem van megoldás)
Előre is köszönöm .
Nekem is így volt. Korábban pedig rendszeresen futottam, csak elszokott a lábam. Egy edző mondta mit tegyek, mert alig bírtam lépni, úgy behúzott a görcs a térdemnél.
Figyelj!
Mielőtt kimész futni, melegíts be, nem vicc, nekem azóta nem fáj.
Azt szoktam csinálni, hogy szorosan egymás mellé teszem a két lábam,hogy összeérjen a két térdem, közben állok, kicsit berogyasztok, és úgy a két térdemet fogva együtt köröket írok le velük , erre is arra is. Ezt eg pár percig, aztán egyessével.
Próbáld ki.
Normális futócipőm van, nem hiszem, hogy azzal lenne gond. 77kg vagyok és 170 magas, van túlsúlyom de elég izmos vagyok, azért mertem elkezdeni futni.
Köszi az körözős ötletet, ki fogom próbálni! Hátha..
A bemelegítést javasló vagyok.
Ha kipróbáltad, írd már meg, hogy fájt-e!! Akkor kitalálunk mást. Sok sikert.
Én is megyek ma este. Sok sikert! :-D
Lehetne egy kérdésem:
Ti használtok futó cipőt? Én most akarok venni, soha nem volt. Milyen cipőt érdemes beszereznem. Segítenétek?
Kipróbáltam, és egy picivel jobb volt, de még mindig fáj :(
Lehet, hogy nem jó mégsem nekem sem a cipőm, csak az igazság az, hogy nincsenek tízezreim egy normális futócipőre. Én egy olcsó gyöngyvászon sportcipőben futok, könnyű, kényelmes, tökéletesen hajlik a talpa, és jó a rugózása, elnyeli terhelést. Hát én józan paraszti ésszel azt gondoltam, hogy ez megfelelő lesz, régen sima dorkóban, vászon- tornacipőben futottak, ahhoz képest már ez is hightech.
Átküldök neked egy linket, hogy mire kell figyelni a futócipő kiválasztásánál, meg menj fel futó
oldalakra, ott annyi infót kapsz, hogy össze is zavarodsz :)
szóval a link:
Én is elkezdek gyűjteni, egy rendes cipőre, megpróbálom, hátha az segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!