Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nagyon érdekel az ügetés. Nehéz?

Nagyon érdekel az ügetés. Nehéz?

Figyelt kérdés
Jelenleg 4 éve lovagolok versenyezni is szoktam évente 1x de az csak házi,és már unom picit.Voltunk ma az ügetőszilveszteren és nagyon megtetszett.Nehéz??Most úgy elkezdett érdekelni.

2014. jan. 1. 01:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Eloszor mindenkeppen amatorkent jarj le csak. Akkor eldontheted, hogy nehez/konnyu-e.

Amator versenyzo - ugy tudom - csak 17 eves korod utan lehetsz, de munkaban sem hajthatsz 15 even alul (lehet, hogy valtoztak a szabalyok) Vizsgat kell tenni a versenyszabalyokbol. Nem olcso mulatsag, amatornek eves tagdij van, szokas "honoralni" ha kapsz lovat hajtani versenyben.

Ha profi szeretnel lenni, akkor eloszor lovaszkent kell dolgoznod (nagyon alacsony fizetesert altalaban) es munkaban hajthatsz. Ket ev munka utan kaphatsz "segedhajto" engedelyt (szinten vizsgazni kell elotte) es 60 segedhajto verseny megnyerese utan kaphatsz hivatasos hajto engedelyt.

Azt tudni kell, hogy a loverseny vilaga olyan, mint Magyarorszag kicsiben. Sok minden megoldhato "okosban", ertsd ezt mindenre.

(fiu vagy, vagy lany?)

2014. jan. 1. 04:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Lány 13 éves.
2014. jan. 1. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
4 éve lovagolsz és még nem ügettél? akkor eddig mit csináltál?
2014. jan. 1. 15:06
 4/8 anonim válasza:
100%
3-as, az ügetés alatt nem mind a ló jármódját értette pontosa, hanem az ügetést, mint lósportot.
2014. jan. 1. 21:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Elso vagyok,

ebben az esetben (13 eves lany) lebeszellek arrol, hogy most kezdd el. Tul korai lenne es ugysem hajthatnal legalisan meg munkaban sem. Illegalisan feltennenek egy-egy csikokocsira, de nem lenne sok koszonet benne, tul nagy arat fizetnel erte.

Nem tudom, milyen tanulo vagy, de ha megteheted es a szuleid tamogatnak benne, akkor menj gimnaziumba tanulni, es valassz olyan foglalkozast-hivatast, amit majd egyetem-foiskola utan a lovak korul tudsz hasznositani.

Ott, ahol most lovagolsz, ott miert csak haziversenyek vannak? Ugratas vagy dijlovaglas? Nem inkabb lovasklubot kellene valtani? Az ugeto vilaga nagyon piszkos... en lebeszelnelek.

2014. jan. 2. 04:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen,pont most állok a felvételi előtt.A lovarda ahová járunk ott igazából A verseny csak egy bohóckodás.Azért nem szertnék lovardát váltani mert van egy lovunk a bátyámmal és nem akarjuk máshová vinni. A tesóm barátnője galoppozni kezdett el járni,de .engem egyáltalán nem vonz.Díjugratni nem szeretnék,a díjlovagláson gondolkodtam de arra jutottam hogy annyira még nem vagyok jó lovas hogy elkezdjem.Nemrég jöttem rá hogy én úgy nagyon nem is szeretek lovagolni,csak van egy lovunk ezért kell hogy menjek.És bekéne fejezni amit elkezdtem.Azt kihagytam hogy az a lovarda ahová járok leginkább a terápiás lovagoltatással foglalkozik.
2014. jan. 2. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
47%

Ha teheted, keruld el a loverseny vilagat, menj ki evente haromszor mint nezo, es felejtsd el, hogy oda komolyabban belemerulsz.

Legyel allatorvos, vagy terapias lovasoktato, vagy barmi. Amatorkent sem egy eletbiztositas a loverseny - a galopp sem. Batyad baratnoje is jobb lenne inkabb, ha a batyaddal egyutt jarna le lovagolni, vagy nem lesz hosszu a kapcsolatuk :(

2014. jan. 3. 02:07
 8/8 anonim válasza:
Hova jársz lovagolni?
2014. jan. 7. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!