Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A hapkidóval kapcsolatban...

A hapkidóval kapcsolatban lenne egy kérdésem?

Figyelt kérdés

A hapkió az küzdősport, önvédelem, vagy közelharcnak minősül.

Tudom hogy koreai harcművészet csak nem tudom hogy a 3 közül minek sorolják be. Hozzáértő ember válaszát várom aki űzi, űzte vagy csak tudja. Előre is köszönöm

2013. dec. 4. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Harcművészetnek minősül. Bár ez csak egy dolog..
2013. dec. 4. 12:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom oda is írtam de a fenti 3 közül melyik igaz rá
2013. dec. 4. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
egy darabig csináltam,hihetetlenül jó, mondjuk karate után, kezdtem bele, jó alapom volt hozzá, mert kb olyan, mintha a karatét a taekwondoval összegyúrnád:)
2013. dec. 4. 13:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Momdom HARCMŰVÉSZET. Ennyi, ezen mi a probléma?

Nyilván nem küzdősport, nem is távolsági harc.. tehát közelharc, és minden harcművészet önvédelemre is használható.

2013. dec. 4. 13:04
 5/7 aikiboxer ***** válasza:
A hapkido az aikido koreai unokatestvére, kevéssé artisztikus formában. Teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, még csak az sem igaz, hogy nem küzdősport, hiszen versenyek meg érmek vannak belőle és sportnak is sport. Menj és csináld! (Láttam egy bemutatójukat, nekem tetszett.)
2013. dec. 4. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, ma már minden küzdősport. Kungfuból is van verseny.. mindegy.
2013. dec. 4. 14:21
 7/7 anonim válasza:
100%

A Hapkido-ban ütés, rúgás és eséstechnikákat tanulhatsz. Meg önvédelmet. Amit csak lehetett a koreaiak egybegyűjtöttek, az összes rúgást, önvédelmi technikát stb.

Ezek közül talán az alaprúgásoknak veheted hasznát az utcán, mert a kéztechnikák sem túl hatékonyak.

Ha nem vagy kellően hajlékony, netán kifejezetten merev vagy, jól gondold át, hogy bele vágsz-e, mert vannak benne nagy hajlékonyságot igénylő rúgások is.

Azt is nézd meg kritikus szemmel, hogy miféle a mester!

2013. dec. 5. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!