A barátnőm testedzésfüggőségben szenved, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Először heti két alkalommal járt el edzeni, aztán heti három alkalommal, majd négy… Egyfolytában kimerült, ingerült, de mégis meggyőződése hogy emelkedő edzésmennyiség kell ahhoz, hogy jól nézzen ki (és erről nem lehet lebeszélni). Minden más tevékenységet az edzéshez igazít, még engem is, ezáltal teljesen lekorlátozódott az életterem. Lemondott a szórakozási lehetőségekről (ezáltal én is), hanyagolja a barátnőit, és nem tudja megérteni, hogy ha már kétszeresére dagadtak a térdei, akkor fel kell függeszteni az edzést, még egy reumatológus tanácsát sem fogadta meg. Bár véleményem szerint eleget dicsérem, ez a magatartásforma elsősorban önértékelési problémából adódik, tehát nem tud egy olyan nőt sem megviselni maga körül, akit szebbnek lát magánál. Onnantól kezdve, hogy ez elmondható egy családtagomra, szétb*szódott a családi béke, bepánikoltam, és tegnapelőtt szakítottam barátnőmmel (tudni kell rólam, hogy nagyon családcentrikus vagyok). Csak tegnap döbbentem rá, hogy ez bizony lehet pszichés probléma (utánaolvastam), és most emészt a lelkiismeretfurdalás hogy ott hagytam. Mi a fenét lehet ez ellen tenni? Korábban már elmondta, hogy pszichológust ő látni sem akar (ez az önértékelési probléma kapcsán merült fel, amúgy gyönyörű lányról van szó, de ő ezt nem hiszi el nekem). Nem merem szembesíteni a ténnyel sem - miszerint ő pszichés beteg – egészen addig, míg nem tudom meg hogy egyáltalán van-e erre gyógymód. Ha meg nincs erre gyógymód, akkor mondjam meg neki? Vagy csak még jobban elrontom a helyzetet? (De ha még azzal sincs tisztában hogy egy betegségben szenved, akkor meg pláne tönkreteszi magát, mivel rajtam kívül nem sokan foglalkoznak vele)Teljesen tanácstalan vagyok, mi ilyenkor a teendő? Nagyon féltem őt, soha egy nő sem volt számomra ilyen fontos, és szeretnék neki segíteni. Köszönöm az értelmes hozzászólásokat!2009. nov. 21. 12:55
1/3 anonim válasza:
Szerintem járj el vele egy héten kétszer 1 órára edzésre ,és hívd el magaddal valahova is talán akkor többet akar majd vele lenni,ha látja ,hogy mindent megteszel,kicsit hülyén fogalmaztam remélem megérted,ja és elolvastam mindent ne értsd félre:)
2/3 anonim válasza:
Ha ő nem akarja, akkor te nem tudsz rajta segíteni. Szakember kell hozzá, oda meg nem megy el. Ha a feleséged lenne, akkor azt mondanám, hogy felelősséggel tartozol érte, de egy volt barátnőért nem. Keress másik barátnőt, legalább te ne tedd tönkre magadat is egy beteg miatt, aki nem hagyja, hogy segítsenek rajta.
3/3 anonim válasza:
barátnőd teljesen értelmi fogyatékos idióta! Ki volt az a barom állat aki azt mondta neki, hogy ha minél többet edz, akkor annál jobban fejlődik? heti 3 alkalomnál többször nem szabad menni edzeni. (Kivéve ha diétázik és kardiózik mellette)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!