Mi a különbség a hatalmas árrésen kívül a Flabélos és más pl Tescoban kapható vibrációs gépek között?
"Igen, minden és mindenki mögött a gyógyszeripar áll. A fehérkenyeret is ők sütik,"
"Csak, hogy beteg legyél, mert a legfőbb hatalmak hátterében ez az egy cél lebeg"
Így manipulálhatók az emberek. A beteg ember gyenge, szolga. Te nem így gondolod?
Az túlzás volt, hogy maga a gyógyszerlobbi manipulál mindent. DE, a gyógyszerlobbi megbetegítő tevékenysége teljesen jól összefér mások hatalmi játékaival, a sok beteg ember sok csoportnak jó... jó azoknak akik gyenge, függő emberekre vágynak. Jó azoknak, akik gyógyszereket akarnak eladni. Jó azoknak, akik a betegségiparban dolgoznak.. Nem azt gondolom, hogy a gyógyszeripar áll minden mögött, de nézőpontnak ez sem rossz gondolat.
"Hogy mindenki szarul legyen és ne termeljen hasznot a sok rabszolga, nyilván kifizetődő lenne.. "
A cukorbeteg ember igenis termel hasznot, munkaképes. Az elhízott ember dolgozik.. az, hogy közben költséggel is járnak? ÉS? Kap az üzletember, a gyógyszercég is lóvét, kap a kórház és az orvos is lóvét, jó kis rendszer ez.
Mindenben meglehet találni az összefüggést, csak elszántság kérdése..
A gyógyszergyárak biztosan nem szeretetszolgálat, de én személy szerint kétlem, hogy az összes népbetegséget ők erősítik és tartják fenn szándékosan és szervezetten.
"Aki elhízik és emiatt cukorbeteg lesz, az csak magát hibáztathatja."
Meredek, lássuk..
" Semmibe nem került volna egészségesebben (és főleg kevesebbet) étkezni, és többet mozogni."
Semmibe sem került volna? Mert mégis ma, 'Agyarországon egy átlag ember honnan tudja hogyan egyen egészségesebben? Itt még mindig a rozskenyér és a müzli az egészséges, tejjel. Ezekkel sokan elhíznak, és cukorbetegek lesznek. Ezekkel a kajákkal együtt jár.
Kevesebbet enni? Mégis minél kevesebbet? Az emberi szervezetnek tápanyagokra van szüksége, amíg kenyérevést ajánlanak, addig nem lehet elég tápanyagot megenni, mert a kenyér eleve lényegében üres kalória. Tápanyagszegény, persze hogy nagy mennyiségeket esznek ilyen értéktelen üres vackokból. Ráadásul nagy éhséget okoz.. hát mégis csak tömény szénhidrát. Nem lehet belőle keveset enni, ez elméletben szép, gyakorlatban nem lehet elvárni az emberektől, hogy keveset egyenek belőle. Normális ételeket kéne enni, és azokból sokat (vagy amennyit a pénztárca enged). I guess...
A mozgás min segít? Aki mozog az nem hízik el? Ugyan már.. lisztevőknél, tök mindegy.
"Csak hát ugye könnyebb ráfogni a "betegségiparra", "
Eddig te sem írtál jobb magyarázatot. A megbetegítő (NEM egészséges!) élelmiszerek végtelenül erős hivatalos ajánlása mi, ha nem a betegségek szándékos létrehozása? A gyógyításra nem alkalmas gyógyszerek terjesztése mi, ha nem a beteg emberek lehúzása, ha a gyógyszerek egészségkárosító hatását nézzük ez mi, ha nem tudatos betegségokozás? Én várom az eltérő szemléletű emberek magyarázatát, csak tudom hogy ha lenne szebb, jobb magyarázat, akkor azt én is ki tudnám találni.. mert hogy bizony nem vagyok ostoba ember, sokszor pont ez a baj..
Nincs szebb magyarázat, sajnos akármiért is, de a dolgok sokkal rosszabb irányba haladnak mint ahogyan haladhatnának. Sokkal jobb életszínvonalat lehetne már fenntartani alacsonyabb EÜ. ráfordítással. De abból nem részesedne ennyi gyógyszergyár, ki tudja mi lenne a gabonaiparral ha megszűnne a keresletük.. hmm, hmm..
Szerintem az ellenkezője az önpusztító.
Az orvosok, dietetikusok által megjelentetett táplálkozási ötletek, divatok.
A tévhit, hogy a sport a megoldás mindenre.
Ezzel a két dologgal van baj, illetve hogy a jobb táplálkozási nézeteket és a hasznosabb edzéseket nem, vagy csak kevésbé reklámozzák, terjesztik mint a középszerű nézeteket.
Egyébként az ember nem hízik el attól, ha sokat eszik. Az evés nem betegség.. a sok meg relatív. Én sem hízok el. Húson és zsíron esélytelen, ugyanis nem okoznak ezek a táplálékok olyan anyagcserezavarokat, amik következménye elhízás lehetne.
Ne keverjük ide a keményítőevést, azzal tényleg el lehet hízni. De azon meg a sport nem sokat segít.
Az egészséges táplálkozást nem lehet eladni, főleg azt nem, hogy még edz, sportolj is mellette. Ez a legtöbb embert nem érdekli, mert munkával jár.
Azért terjesztik a szemetet mert ezt könnyebb eladni. Nincs itt semmi globális összeesküvés, meg világszintű titkos összeesküvés. De ha neked ez a kényelmes magyarázat akkor oké.
Testmozgásra pedig szükség van, minimum sétálás szintjén, de ha teheted intenzívebben is. Sport mellett nyugodtan ehetsz szénhidrátot, sőt még hasznos is, persze minőségit, nem fehér kenyeret meg cukrot. Én lazán bepuszilok súlytartás mellett 30 dkg rizst egy nap, ha súlyzós edzést végzek. Ha nem ennék szénhidrátot már úgy néznék ki, mint egy etióp.
" De ha neked ez a kényelmes magyarázat akkor oké."
Számomra nem létezik kényelmes magyarázat. Mindennel bajom van.. ilyen vagyok.
"Testmozgásra pedig szükség van,"
Én tolok is heti 4x 2-3 órát, nem is állítom hogy nincs rá szükség. Mármint én küzdősportolok-harcművészkedem, nem sétálok.
"Ha nem ennék szénhidrátot már úgy néznék ki, mint egy etióp."
Szerintem jól festenél, mármint sportos, szálkás alkatod lenne úgy is, másokkal is így szokott lenni, de ugye ez nem beleszólás a dolgodba. Meg én is van hogy eszem rizst. :)
Csak nem gondolom, hogy rászorulnék, hogy szükségem van rá, pusztán szeretem meg edzés után nem mondok rá nemet én sem.
"Szerintem jól festenél, mármint sportos, szálkás alkatod lenne úgy is, másokkal is így szokott lenni, de ugye ez nem beleszólás a dolgodba."
Szénhidráttal is lehet, csak nyilván kevesebbet eszek, ha szálkás akarok lenni. 0-ra azért nem szoktam levinni. Ha meg további izmot akarok építeni akkor kénytelen vagyok szénhidrátot fogyasztani, plusz éhezem is rá. Szénhidrátmentesen kissé nehézkes az izomépítés, legalábbis nekem az. Bár már így sem rossz a forma.
"Meg én is van hogy eszem rizst. :)
Csak nem gondolom, hogy rászorulnék, hogy szükségem van rá, pusztán szeretem meg edzés után nem mondok rá nemet én sem."
Hát én se így fogom fel, hogy rászorulok, ahogy a húst sem így fogom fel. Eszem, mert szeretem is, meg tudom, hogy kell valami energiaforrás. És a rizs elég jó ár/érték aránnyal bír.
"Szénhidrátmentesen kissé nehézkes az izomépítés, legalábbis nekem az."
És ezzel is egyetértek!
Hogy a fenébe ne tenném, igazad van! Csak fontosnak tartom az ismeretet, hogy igazából nem kellene sem cukrot, sem keményítőt enni, és hogy a zöldségekben lévő rostok elég szénhidrátot adnak (bár ezek sem cukorrá bomlanak le, nem is tudjuk lebontani őket).
És az átlag embernek, mivel a lakosság lassan fele túlsúlyos ezeket az elveket kell(ene) igencsak megismernie. Nekik azért nem mindegy, lehet szélsőségesnek tűnik de én ezért fognám rá az emberek többségét durván ch-szegény (gyakorlatilag cukor-keményítőmentes) étrendre. Egyszerűen EÜ. okok miatt.
"És a rizs elég jó ár/érték aránnyal bír."
Újabb igazság. Így vagyok vele.. és egyszerű rizst vinni a melóhelyre ha úgy néz ki egy napom, hogy reggeltől munka, aztán edzés, és este haza.. nincs idő zöldségeket szeletelni.. jószerivel a rizs az egyik legegyszerűbb étel, a kenyér után.
DE viszont mivel én egészség és fogyás megközelítéssel is sokat papolok, muszáj legalább ismerni, hogy ha valaki már inzulinrezisztens (nagyon sokan vannak) ha valaki már kezd elhízni, elhízott.. stb.
.. akkor megfogja a nyers/párolt zöldségeket, bedobozolja, húst nyom hozzá, gondoskodik róla hogy ne legyen zsírszegény, és bizony be fog tudni vinni annyi energiát hogy ne éhezzen (ezért írom hogy ne legyen zsírszegény) anélkül, hogy szénhidrátokkal (rizs-keményítő) a vércukorszintjét piszkálta volna egész nap akár csak egyszer is.
Tehát sokaknak ez a hús-zöldség alapú táplálkozás az én ajánlatom is, de nem csak az enyém, nem én találtam ki. De ezt is lehet olcsóbban követni (cékla, káposzta, sütőtök..). Így is ettem már, edzés mellett, jó ez. De nem ekkor izmosodtam.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!