Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elkezdhetek én még balettozni?...

Elkezdhetek én még balettozni? SOS!

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és még soha nem jártam balettra de mindig is nagyon szerettem volna. Lehet egyáltalán ilyenkor még tanulni? és ha igen akkor HOL???
2009. nov. 17. 23:28
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Tanulhatsz, de balerina már nem leszel. Azt 10-12 évesen kell elkezdeni. Egyébként lakhelytől függ, sok helyen oktatnak balettot, az is kérdés, milyen stílus érdekel.
2009. nov. 17. 23:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Elkezdheted és lelhetsz benne sok örömöt, de annyiban igaza van az előző válaszolónak, hogy balerina már nem lehetsz (nem 10-12 évesen, hanem úgy 5-6 évesen illik elkezdeni abban az esetben). Melyik városban élsz? Hátha tudok neked ajánlani valakit.
2009. nov. 18. 00:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Nos én azt mondom neked, hogy amatőr szinten elkezdheted, de nem ajánlott. Ugyanis ez olyan sport, amihez speciálisan kell fejleszteni az izomzatot, nem hiába kezdik el a balettosok már 3-4 évesen előkészítőben. Én ennyi idős korom óta csinálom, szerintem még sérüléseket is lehet így szerezni.
2009. nov. 18. 08:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Még azt tenném hozzá, hogy ehhez szükséges előképzettség is, tehát ha mondjuk tornáztál, és nagyon-nagyon szeretnéd, akkor talán felvesznek valamilyen csoportba.
2009. nov. 18. 08:57
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igen én is azt gondoltam hogy már nem sok esély van. Egyébként Budapesten lakom ha van valami ötlet..
2009. nov. 18. 23:26
 6/10 anonim válasza:
100%

Nem tudom tudjátok-e,de az egyik világhírű balerina 26 évesen kezdett balettozni.(...)

Ha iszonyú keményen küzdesz, de úgy, hogy az egész életedet arra teszed fel, van még némi esélyed.. :)

Sok sikert:)

2009. dec. 27. 13:38
 7/10 anonim válasza:
Én 14 évesen kezdtem balettozni és most is szivesen járok.Rengeteget javított a tartásomon és a mozgásomon.Mondjuk én kicsiként rsgztem és a hajlékonyságom kb 1 hónap alatt visszanyertem.Szerintem érdemes megpróbálni,csak pontosan kell követni a tanár utasításait hogy elkerült a sérüléseket.Kiváltképp az izületekre veszélyes ha későn kezded.
2010. jan. 27. 18:07
 8/10 anonim válasza:
és a sport gimnaztikát hány éves korig lehet elkezdeni?Gondolom elég hamar.
2010. jún. 4. 20:54
 9/10 anonim ***** válasza:
rg... azt úgy 4 évesen xD
2010. jún. 4. 20:56
 10/10 anonim válasza:

Leggyakrabban 4-5 évesen kezdik el az alapokat tanítani, fejleszteni az izomzatot stb. De ez nem jelent semmit. Soha nem késő elkezdeni.Lényeg, hogy szeresd és akard csinálni.

Én 4 évesen kezdtem el és már 20 éve csinálom.

2010. dec. 10. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!