Mi a véleményetek a lábsúly használatáról?
folyamatos használata nem lenne valami jó
súlyzós edzés kéne neked meg étrend attól formálódnál.
Igazából nincs.
Nincs olyan gyakorlat, amit főleg kezdőként ekkora súlyokkal kellene nehezítened. Kb. az intim súlyzózást csinálhatnád pár dekával indulva - aztán 2 kilóig eljutva.
De a lábadra nagyobb súlyt használsz: egész testsúlyoddal guggolsz, lábemelésekhez (csípő izmai) meg nem kell plusz súly, jó sokáig elég lesz ehhez is a saját testsúly. Tehát valójában nincsen ilyen kiegészítőre szükség.
Két dologra használom, és mindkettőre nagyon jó.
(1) Lábemeléshez nehezítésnek (fekve és függeszkedve)
(2) Gerinctornához: ráhasalsz egy fitballra, a kezeden támaszkodsz, a lábadat pedig lassan felemeled hátra, tárogatod stb. A gerinc melletti izmokat erősíti, nagyon jó gyakorlat ez is.
Szerintem hasznos a lábsúly.
1. haladóknál tényleg lehet nehezíteni
2. én azért írtam, hogy szerintem nem kell mert a mély hátizmokat, gerincmerevítőket is lehet súly nélkül edzeni. de lehet használni hozzá, persze!
Tápi.
Igen, a lábemeléshez tényleg csak haladóknak kell a nehezítés (főleg ekkora).
És a gerinctornánál is jobb a fegyenc híd gyakorlata. De azért én használom a lábsúlyt.
És régen karatén rúgni is gyakoroltam vele, csak tudnám, hogy minek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!