Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sokszor idegbeteg vagyok. Van...

Sokszor idegbeteg vagyok. Van olyan küzdősport, amivel ezt letudom vezetni, és nem teszek másban kárt?

Figyelt kérdés

Sajnos ezt még leírni is rossz érzés, de igaz. Ha valaki felidegesít, ütni tudnék, van amikor nem is tudom megállni. Remeg az egész testem, eltompulnak a hangok, és a szívem kiugrik a helyéről. Több óra múlva sem nyugszom meg, hanem csak idegesítem magam tovább, nyilván nem direkt.

Van egy új munkahelyem, 2,5 hónapja vagyok itt, és tegnap majdnem megvertem egy kolléganőmet. Mérgemben, kimentem cigizni, és felhívtam az egyik munkatársam, hogy lesz-e bajom belőle, ha megverem.

Szeretnék találni valami olyan küzdősportot, amivel letudom ezt vezetni. Mindig sportoltam egyébként, de a kosárlabda erre már kevés.

A legszörnyűbb az egészben, hogy lány vagyok. Apám egyébként ugyanilyen, és nem akarok rá hasonlítani. Már próbáltam az összes módszert, hogy elszámolok tízig, nyugtató teát iszom, de nem ér semmit.

2013. nov. 5. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:
menj boxolni..
2013. nov. 5. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Menj be a Diószegi Sámuel utca környékén egy italkimérő helyre.Az ajtóban hangosan mondd hogy aki itt bent tartózkodik az kö....A nők meg ripkók.És ezt heti rendszerességgel tedd meg vagy két hónapig.Utána írj hogy van-e eredmény.
2013. nov. 5. 13:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Bármilyen sportben levezetheted a stresszt.

De nem tudom nem lenne-e okosabb inkább irányítani. Erről vannak eltérő elméletek.

Azért nem feltétlen kondicionálnám magamat arra, hogy ha feszült vagyok akkor lemegyek bunyaózni.

De a leendő edzőtársaid gyanús hogy csípni fognak, szórakoztatónak tűnsz így küzdősportos megközelítéssel.

2013. nov. 5. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
8%

a legtöbb sport alkalmas arra,hogy levezesd a feszültséged.

de a te esetedben a küzdősport valószínűleg csak még jobban felszítaná ezt a dolgot és nemhogy önfegyelemre nevelne,hanem még gyorsabban eljárna a kezed.

szóval neked elsősorban a konfliktus kezelési képességeidet kellene fejlesztened,a verbális önvédelmet kellene tanulmányoznod.

mert valószínűleg azért vagy mérges,mert elveszted az irányítást a kontrollt-pl párbeszédben,érvekben-ezért a másik könnyedén legyőz téged,megkisebbít szavakkal,aztán meg röhög rajtad,amit persze jól is tesz,az ilyen könnyen felcukkolható embereken én is nevetek minden nap:).

2013. nov. 5. 14:00
 5/7 anonim ***** válasza:
próbáld ki az amerikai focit a Docler wolwesnek van női csapata levezeti a feszültséget :)
2013. nov. 5. 14:30
 6/7 dftgsgvghgev ***** válasza:

Eggyel tovább megyek, mint Korbács: pszichológust javaslok. Az a helyzet, hogy a feszültséget hiába vezeted le, a dolog gyökere, ami az egész helyzet-értelmezésedet úgy írja át, hogy a düh legyen az automatikus válaszod, pusztán a feszültséglevezetéstől nem fog megváltozni. Az csak "tüneti" kezelés.

De ha nagyon ragaszkodsz a porthoz, iai-do, iai-jutsu, ken-jutsu, amit ajánlok. Ezek japán kardvívó stílusok. Eleve feltételük a nyugodt, meditatív állapot, amit ha sikerül megtanulnod, talán segít könnyebben lehiggadni, és a haragodat kezelni. A "lenyugvás" megtanulásával többet érsz, mint pusztán a feszültséglevezetéssel. Előbbivel megtanulod kezelni a haragod. Utóbbival nem biztos. Szerintem.

2013. nov. 5. 21:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Tai-chi.

Az egész országban: nyugodt, békés időtöltés.

Nálunk: nyugodt, békés gyakorlás.. de jöjjön csak valaki kitörő indulatokkal :D Betonfal van, annak nem lesz baja :D

2013. nov. 5. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!