Szerintetek vehetek futópadot lakásba? Téglaépület negyedik szintjén lakom, sarki lakásban (ne panel! ). Szeretnék egy futópadot, de nem tudom, hogy a trappolásom mekkora hangerővel jár a szomszédoknak. Vegyek?
Futópadot nem tudom (amin én szoktam futni a konditeremben, nem hangos, igaz, én meg nem trappolok nagyon rajta), de az egyik drága szomszédom vett a fejünk fölé egyszer egy jacuzzit. Na, attól hülyét lehetett kapni. Mikor reklamáltunk, hozatott egy vastag gumiszőnyeget alá. Onnantól kezdve meg tűrni kellett. Hangja nem volt, csak a vibrációt lehetett érezni. :)
ELköltöztünk.
És,aki a földszinten lakik,ott is hallani.
Basszus,nehogy már az ember a saját lakásában ne sportolhasson.
Igen, a vasbeton eléggé vezeti a hangot. Máskülönben pedig LAKÁS, nem ház. Azaz közvetlen szomszédságban vagy az épületben más emberekkel. És mint ilyenre, külön szabályok vonatkoznak rá. Hiába mondod, hogy a saját lakásod, mikor ilyen jellegű szomszédságban nagyon is kihatnak a körülötted lévőkre bizonyos dolgok. Éppen ezért nem tarthatsz egy társasházban a saját lakásodban tehenet, vagy nem nyomathatsz egész nap, még késő este is max. hangerővel zenét. Még kertes háznál is vannak a szomszédokra tekintettel levő szabályok, nem hogy még itt.
Gondolom addig persze nagyon nem zavaró, amíg te vagy a cselekvő fél, és nem pedig a zavart. Képzeld, én is sportoltam a lakásban, elég keményen, mégis meg tudtam oldani hang nélkül, csak megfelelően kell választani. Ezerféle mód van, amivel lakásban intenzíven, értelmesen tudsz sportolni csendesen.
Bizony, ha már lakásban élsz, akkor a fogyatékosságaihoz hozzátartozik többek között, hogy jobban tekintettel kell lenni másokra, és már csak ezért sem tehetsz meg benne ugyanúgy bármit, amit egy kertesben megtehetnél.
Én itthon szoktam.
Kertes házban lakok.Kb heti egyszer szoktam furni,1 órát.
Szerintem ez kibírható a szomszédok részéről.
Szerintem mással ezerszer nagyobb hangot lehet csapni és gyakrabban.
Azt nekem ne mondd,hogy egy paneles ember nem vehet futógépet.És ez egy elég drága dolog.
A alaksorban tartás jó ötlet lenne.De én félteném,hogy ellopják,vagy a szomszédok ki sem használnák.
Másrészt ha már én vettem akkor akarom használni amikor akarom.
Szerintem a megoldás az,ha valakinek ez fontos,hogy földszinti lakásba költözik.
Amúgy én este is szoktam futni,mikor a szomszéd szobában alszanak,és senki nem kel fel rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!