Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik jobb utcai bunyóra, a...

Melyik jobb utcai bunyóra, a nagyobb tömeg viszont lassabb mozgás, vagy könnyű testsúly viszont gyors mozgás?

Figyelt kérdés
168 cm vagyok,jelenleg 54 kg..Iszonyat vékony csontozatú vagyok,nagyon szálkás,izmos..Kondiztam régen,most SW-t csinálok..Sokan mondták és én is észrevettem,hogy nagyon durván gyors vagyok,ütéseim,rúgásaim is szintén nagyon gyorsak(nem nagyképűségből írom).Eddig utcán nem volt verekedésem.Karatén szoktunk verekedni(fejre nincs ütés),testre ütéseim és a rúgásaim tök gyorsak nem sokan tudják kivédeni+el is mozgom.Arra rájöttem,hogy karatén nagyon hasznos a gyorsaság,viszont: Utcán ez mennyire hátrány a könnyű testsúly? Ha gyors vagyok techikás van esélyem egy nálam magasabb és nehezebb ember ellen,aki lassabb?

2013. szept. 18. 17:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Már nem azért de mivan ha betonba tesz egy dobással?

Hidd el ha rosszul érkezel még szőnyegről is alig tudsz felkelni.

Esetleg egy nagyobb ember átkarol és földrevisz és elkezd ütni te már nemigen kapálózhatsz az 50 kilóddal.

Nézz meg egy 90 kilós birkózót vagy judost esélye sincs ellenük egy akár 90 kilós karatésnak.

2013. szept. 24. 19:39
 22/25 anonim ***** válasza:

Egy utcai bunyó más mint ha te elmész karatézni. Hiába vagy gyors, erős, technikás, ott az utcán mindent szabad. Ha elkap egy 90-95kg-s egyed és földhöz vág, nem tudsz mit csinálni, ennyi volt. De attol függ ez hogy hogyan oszlik el a súly. Ha valaki mondjuk szín izom 90kg és mellé 170 cm, akkor valószínüleg nem lessz gyors, de ha elkap véged. Viszont ha valaki 180cm, és szín izom 90kg, az már lehet ugyan olyan gyors mint te, mert rajta ez eloszlik, és esélyed sincs. Én életemben egyszer verekedtem eddig komolyabban utcán. De az is annyiból állt hogy próbált gyorsan megütni engem fejen, de átkaroltam (addig persze próbált ütni el is találta a hátam párszor miközbe fogtam) és földre "fektettem". Mondtam neki nyugodjon le és ennyi volt. nem tudott mit csinálni, egyszerűen sakk matt helyzetben volt.

Az pedig hogy "rúgásaim tök gyorsak nem sokan tudják kivédeni+el is mozgom", az lehet, de egy bizonyos távolságon belül kell maradnod hogy el is érd, és ha ő úgydönt hogy neked megy és elkap hoyg ne ugráljál ott körülötte, (mivel izmos emberről beszélünk) elég ha egy kezével elkap, te azalatt szét ütheted, ha földön vagy véged van.

2013. szept. 25. 17:09
 23/25 anonim ***** válasza:
Azért formálisan egy karate használó (nem, nem kis nyamvadt versenykaratéjos) egyetlen ütéssel kiüt egy judos-t, birkózót. Persze, van esély elkapni, de ha nem az elkorcsosult karate nevű lánykáknak kitalált fitneszről beszélünk, akkor egy karatemester bizony harcművész. És nem valószínű, hogy könnyű földrevinni, az okinawaiak tudnak ütni, és nem hiszem hogy kellemes érzés bekapdosni tőlük 1-2 pofont. Persze minden tisztelettel a birkózás irányába, küzdősportok között nem is feltételezem hogy sok ellenfele akadna.
2013. szept. 25. 17:50
 24/25 anonim ***** válasza:

Volt szerencsém élőben látni ilyen nagyágyúkat, mint Alexander Karelin és Artur Taymazov.

Élőben egészen más, mint amikor mondjuk videón látja az ember, hogy ezeket egy pár jöttment striker vagy elvont harcművész nem veri el az biztos.

2013. szept. 26. 15:49
 25/25 anonim ***** válasza:
Ebben nem is kételkednék! Elvont harcművész vagy jöttment striker szóba sem jöhet. De adjuk meg a tiszteletet az erőseknek, és hozzájuk méltó erővel hasonlítsuk össze őket :D
2013. szept. 26. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!