Mindennapos testnevelés? Miért kell így kiba*ni a gyerekekkel?
Ez a fidesz kampány része, Azokat szólítja meg, akiknek minden második mondata "A mai fiatalok"-kal kezdődik.
Simán kinézem belőlük, hogy legkésőbb a következő ciklusuk alatt a sorkatonaságot is visszahozzák.
A szívbillentyű zavarodra nem tudsz valami felmentést kérni orvostól?
Magyarországon nincs edzéskultúra.
Primitív futást, divat táncokat, rezgőgépeket használnak, és mivel a fiatalok még ilyen sz.arokra sem mennek el, próbálkoznak testnevelés órán kicsit megmozgatni őket. Természetesen ettől nem lesznek egészségesebbek a fiatalok.. vagy kevésbé elhízottak.
Jelenleg az emberek nagyobb része a komoly edzésekre (Jóga, Qigong, Pilates, Callanetics, harcművészetek, küzdősportok ..) szinte értetlenül tekint. Na amíg ez így van, addig csak ilyen szerencsétlen próbálkozások lesznek, mint a mindennapos testnevelés.
A mindennapos testnevelés nem rossz ötlet,de a kivitelezés borzasztó.
Helyhiány,idióta tanárok és pocsék tananyag..
Kedves első.Miért egyen vacak menzakaját ha otthon jó kázi kosztot kaphat?
Kérdező:Az igazgatóval nem tudsz beszélni?
Nem lenne semmi baj a mindennapos testnevelés órákkal. A baj az oktatással van.
Talán ha a kisgyerekekkel nem csináltatnának szekrényugrást, magasugrást, meg fejenállást, nem lenne minden gyerek besz@rva a tesiórától úgy általában. Az egész testnevelés oktatás a versenysportokon alapul, ami kib****ott nevetséges. Azt hittem a testnevelésnek az a célja, hogy egészséges emberek fejlődjenek a gyerekekből, nem az, hogy minden második évfolyamban, tizenkét iskolából egyben legyen egy gyerek, aki majd tíz év múlva olimpiára megy - aminek amúgy rohadtul semmi értelme.
Osztályozni minek kell? Ki volt az a fergeteges idióta, aki kitalálta, hogy a 150 centis Józsi 5öst kap, ha átugorja az egy métert, de ugyanez vonatkozik a 120 centis Petikére is? Ki találta ki, hogy az általános iskolásokat fel kell dobni a 3 méter magasban lévő gyűrűre? Attól mi lesz jobb, azon kívül, hogy minden gyereket besz@rasztanak? Miért nincs például olyan testnevelés óra, amin erősítő edzés van? Nem arra gondolok, hogy a tanár megmutatja, hogyan kell fekvőtámaszozni, aztán aki nem tud máris 20at az kap egy egyest. Ennek mi értelme? Talán nem szaladna minden szülő felmentésért az orvoshoz, ha egész órán focizni kellene, és talán szegény Tibike is sokkal soványabb lenne.
egyetértek a kettővel előttem lévővel. ugyan húsz éve érettségiztem, szóval tesiórák előtte voltak, utáltam őket, ugyanis leginkább megutáltatták a sportot. (szerencsére az egyetemen változott a helyzet, sok mindent ki lehetett próbálni, volt úszás, röpi, foci, kézilabda, taekwondó,kendo, callanetics, aerobik, sokféle, s arra mentél, amelyikre akartál, nem kellett választani közülük, hogy most ez, és csak azt csinálod, mehettél egy-egy edzésre is, megnézni, melyik mit takar, bejön-e neked) így most is járok rendszeresen, de ha az általnos és gimis tesiórákat veszem alapul, akkor örökre hátat fordítok a sportnak....én nem voltam kövér, csak szimplán ügyetlen, meg rövidlátó, a szekrénytől féltem, a gerendától is, futástól szúrt az oldalam, a kosárnál nem is láttam, hova is kéne dobni a labdát...egyszer nem mondtál el, hgy mi, mire jó, hogyan vedd a levegőt, hogyan tartsd magad, hogy csináld, ha nem megy, semmi bevezetés, magyarázat, csak mássz fel a kötélen, kész. ha nem tudsz, de béna vagy.
azóta járok rendszeresen súlyzós edzésre, pilatesre, úszni, megyek hosszú bicajtúrákra, eveztem, kipróbáltam a kettlebellt, meg egyéb órákat,takwondóztam, callaneticseztem. érdekes, itt senki nem alázott meg, ha nem tudtam végrehajtani valamelyik gyakorlatot, megmutatták, hogy mit csinálok rosszul. bezzeg a tesitanárok, csak alázták a hozzám hasonló ügyetlenkéket,meg a dagikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!