Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyit ér, önvédelmi szempont...

Mennyit ér, önvédelmi szempontból, ha itthon szoktam bokszolni?

Figyelt kérdés
Van itthon egy bokszzsákom, és kesztyűm ezen szoktam gyakorolni az ütéseket meg rúgásokat, nyilván tudom, hogy semmi esélyem egy profi ellen, de jó valamire? Mindig is elakartam, menni vmilyen küzdősportra, de pénz szűkében vagyunk ez az idő úgy látszik még egy hamar nem fog eljönni.

2013. szept. 10. 14:07
 1/4 anonim ***** válasza:
nem a pénzen múlik. menj le egy edzésre, még jobban fog tetszeni.
2013. szept. 10. 14:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztóan nehéz kérdést tettél fel.Azt badarság lenne állítani,hogy semmit sem ér,hisz edzettebb leszel.Növekszik a sebességed,az ütőerőd,a kondíciód.Viszont az irányított edzéseket semmi sem pótolhatja.Kijavítják a hibáidat,célirányosan gyakoroltatják veled azt amiben fejlődnöd kell.Edző partnerrel gyakorolhatsz stb....Jómagam harcművészetre járok,és saját bőrömön tapasztalom (épp ma)hogy milyen nagy szükség is van edzőre (mesterre)Tucatnyi hibámra mutatott rá,és egyesével próbáltam javítani rajtuk.Ez otthon aligha történhetett volna meg.Autodidaktaként is sokat lehet fejlődni,de igazán nagy reményeket ne fűzz hozzá.Könnyen hamis illúziót adhat,és ez vissza vetheti a további ambícióidat,vagy a hitedet,és elkedvetleníthet.
2013. szept. 12. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nos nálam is hasonló a helyzet.Nekem mondjuk 2 zsákom van.Egy körte és egy sima.A kondíciódon sokat javít.Az ütésektől meg fogsz izmosodni és az is lehet,hogy az ütéstechnikád is fejlődik.Én például már 2 éve gyakorlok itthon és sokkal gyorsabb lettem és izmosodtam is elég sokat.És nyugodtan folytasd továbbra is.Ha lehet akkor meg sok kombinációt gyakorolj.Még lehet hogy egy kis önvédelemre is jó a megszerzett tapasztalat.
2013. szept. 16. 14:01
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a biztató válaszokat!!
2013. szept. 17. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!